Home Problema Imigranților A început demolarea junglei de la CALAIS

A început demolarea junglei de la CALAIS

1313
0
CALAIS

De luni, de ani de zile imigranți trăiesc în corturile improvizate  lângă autostrada ce duce către Anglia, în Nordul Franței. Au îndurat ploaie, nămol, au fost furioși dar au avut și momente în care le-a fost frică. Au fost blocați să treacă mai departe totuși și au decis să rămână acolo în câmp, la mai puțin de 30 de mile de Marea Britanie. Ei bine, luni dimineață, a început evacuarea taberei de la CALAIS, între 6000 și 10.000 de persoane vor trebui să renunțe la corturile improvizate pe care le numeau până nu demult „casă” și să meargă în adăposturile speciale din alte regiuni din Franța.

„Toți cei care sunt în tabăra de la Calais vor trebui să plece în adăposturile special ridicate de Franța. Veți primi ajutor și toate informațiile necesare pentru a putea aplica la azil” spune o scrisoare distribuită migranților din tabăra pripășită la mai puțin de 50 de kilometri de Anglia.

Guvernul le-a oferit două variante: să ceară azil și să se mute într-o altă regiune din Franța, sau să se întoarcă în țările lor de origine. Evident, în momentul în care s-a aflat despre demolarea ce va urma, a început drama.

„Atmosfera este foarte tensionată, întrucât oamenii simt că va urma o schimbare” spune  Sue Jex pentru CNN.

Poliția a început deja să securizeze zona

O echipă CNN a văzut dubele poliției foarte aproape de intrarea în Junglă, multe alte mașini ale acestei instituții fiind parcate foarte aproape. Un grup de cel puțin 12 ofițeri au înconjurat un tânăr care încerca să-i filmeze cu telefonul mobil. Unii spun că peste 1250 de polițiști au fost chemați la această operațiune pentru a ține sub control mulțimea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here