Home WarPress Eliberarea orașului Falluja – luptă crâncenă contra ISIS

Eliberarea orașului Falluja – luptă crâncenă contra ISIS

891
0
Falluja

Forțele irakiene sunt mai aproape ca niciodată de victorie. Prim Ministrul Haider al-Abadi a declarat duminică noapte la televizor faptul că a început mult așteptata ofensivă de eliberare a orașului Falluja de ocupația ISIS.

Însă, când mai exact va avea succes operațiunea de eliberare, nu știe nimeni pentru că ISIS a demonstrat abilități incredibile în luptă și orice victorie contra acestei grupări teroriste s-a soldat cu grave pierderi. Ca să salvezi orașe de ISIS, trebuie practic să le distrugi.

Situația militară în orașul Falluja

Forțele aeriene irakiene au aruncat mii de fluturași îndemnând cetățenii orașului Falluja să plece, dar se pare că ISIS nu-i lasă să părăsească orașul. Fluturașii îndeamnă cetățenii să pună un steag alb deasupra casei în cazul în care nu sunt lăsași să plece…

Dacă vor fi victime colaterale în acest război de eliberare, se pare că inevitabil vor fi. Orașul Falluja este sub ocupație ISIS de mult timp și sub asediul forțelor irakiene de câteva luni bune. Există probleme cu hrana în oraș pentru cei care nu pot părăsi zona.

E nevoie de asemenea și de medicamente. Armata irakiană bombardează orașul cu ajutorul unui avion F-16 primit de la americani de câteva săptămâni bune.

Date despre orașul Falluja

Falluja este un oraș situat la 65 de kilometri vest de Bagdad cu o populație de 300.000 de locuitori. În acest moment, orașul mai are sub 100.000 de locuitori. Acest oraș a fost câmpul de luptă al celor mai sângeroase confruntări dintre armata americană și insurgenții ISIS în timpul ocupației americane a Irakului. Falluja a fost primul oraș capturat de ISIS, eveniment ce a avut loc în ianuarie 2014.

Previous articleLemnul transparent
Next articleViena – una dintre cele mai lejere destinații pentru un City Break
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here