Home WarPress Casa Albă trimit mai multe trupe terestre în Siria

Casa Albă trimit mai multe trupe terestre în Siria

1522
0
Siria

Numărul trupelor americane ce luptă în operațiuni speciale împotriva ISIS vor crește simțitor în următoarele săptămâni conform oficialilor responsabili cu apărarea în SUA. Deși Pentagonul părea să accelereze campaniile împotriva ISIS din Siria și Irak, iată că lucrurile se confirmă și trupe speciale terestre suplimentare vor fi trimise în Siria.

Deși ideea pare să fie una decisivă, încă se mai poartă discuții la Casa Albă, mâine cel târziu urmând să se ia o decizie oficială. Scopul este acela de a recâștiga regiunile Raqqa și Mosul și de a elimina din calcul posibilitatea ca ISIS să se mai folosească de aceste zone pentru a plănui noi atacuri teroriste.

În acest moment, în Siria sunt autorizate să opereze peste 50 de trupe speciale americane doar pe sectorul de sfătuire și asistență moderată a forțelor siriene în lupta contra ISIS. Eforturile s-au soldat cu victorii  în câteva bătălii recente, inclusiv în eforturile de a împiedica ISIS să mai călătorească între Raqqa și Mosul și recâștigarea orașului cheie Shaddadi.

Dar munca depusă de trupele speciale americane este foarte periculoasă, pentru că acestea operează la distanțe foarte mari de bazele americane din nordul Siriei sau de la granița cu Turcia. Din acest motiv, operațiunile se desfășoară și destul de greoi, un număr mai mare de trupe speciale în Siria ar înlesni eforturile de pregătire a armatei siriene și lucrurile s-ar rezolva mult mai repede.

Cu toate acestea, trebuie să ținem cont și de faptul că uneori, trupele speciale americane trebuie să rămână în umbră întrucât nu au la dispoziție transport sau suport. Dacă ar avea, prezența lor ar fi vizibilă și planurile tuturor ar fi date peste cap. Este așadar o situație destul de dificilă pentru Casa Albă, întrucât trebuie să regândească strategia.

Cea mai importantă misiune care urmează este eliberarea orașului Raqqa. Pentru reușită, armata siriană va avea asistența și suportul armatei SUA și a aliaților din regiune.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here