Home Tehnologie WhatsApp devine cea mai sigură aplicație de mesagerie și convorbiri de pe...

WhatsApp devine cea mai sigură aplicație de mesagerie și convorbiri de pe planetă

1031
0
WhatsApp

Serviciul de mesagerie instantă WhatsApp a întărit securitatea pentru cei peste 1 miliard de utilizatori. Aplicația deținută de altfel de cei de la Facebook, a anunțat marți faptul că a adăugat end-to-end encryption pentru tot ce înseamnă comunicație prin intermediul acesteia. Ce înseamnă end-to-end encryption? Păi pur și simplu sms-urile, transferurile de fișiere și apelurile de voce nu mai pot fi interceptate.

Vestea pică asemenea unei bombe după circul dintre FBI și producătorul de telefoane mobile Apple. Această mișcare, conform spuselor celor de la WhatsApp, împiedică pe absolut oricine- inclusiv poliția sau instituții guvernamentale – își bage nasul în convorbirile utilizatorilor.

„Dorința de a proteja conversațiile utilizatorilor este una dintre grijile principale ale WhatsApp și ale mele personal. Frica oamenilor că nu pot vorbi liber este unul dintre motivele pentru care familia mea s-a mutat în Statele Unite” spune Jan Koum, unul dintre fondatorii aplicației.

Aplicația WhatsApp a început să introducă  end-to-end encryption încă din 2014, dar abia acum au reușit să extindă această protecție pentru toate mijloacele de comunicare folosite de aplicație. Pentru a beneficia de această protecție maximă, utilizatorii trebuie să folosească ultima versiune de aplicație. Amnesty International numește această realizare WhatsApp „o victorie uriașă” în sfera libertății de exprimare.

„Zilnic, vedem povești despre convorbiri înregistrate fără drept apoi furate și făcute publice. Dacă nu se pune piciorul în prag, tot ce înseamnă comunicație digitală va fi în pericol, fiind vulnerabilă în fața atacurilor de acestui gen. Din fericire, end-to-end encryption protejează utilizatorii de aceste vulnerabilități” se arată într-o declarație WhatsApp.

Prin această implementare, WhatsApp devine cea mai sigură aplicație de mesagerie și convorbiri de pe planetă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here