Home Terorism Deținut ISIS dezvăluie informații importante legate de arme chimice

Deținut ISIS dezvăluie informații importante legate de arme chimice

914
0
isis

Armata americană a condus câteva raiduri aeriene săptămâna aceasta pe care le-a considerat cruciale în combaterea programelor de arme chimice ale ISIS, în baza unor informații venite de un deținut ISIS care a avut funcții importante în conducerea acestei organizații teroriste.

Armata americană a capturat acest prizonier în urmă cu trei săptămâni, primul pe care forțele speciale au reușit să pună mâna în operațiunile din nordul Irakului.

Oficialii americani au transmis către CNN faptul că numele deținutului este Seliman Daoud Al-Bakkar și este unul dintre liderii de bază ISIS pe materie de arme chimice.

Cu toate acestea, oficialii nu au reușit să spună dacă acesta este cel care controlează întregul program de producție al armelor chimice ISIS sau doar o parte componentă a programului.

Informațiile pe care acesta le-a dezvăluit la interogatoriu au condus la câteva raiduri aeriene în Irak, asociate cu programul ISIS de producție al armelor chimice.

Misiunea acestor raiduri a fost localizarea tuturor locațiilor în care se produc asemenea arme și distrugerea lor.

Deocamdată nu este clar dacă armata SUA a reușit să lovească toate locațiile pentru că unele dintre acestea erau prea aproape de civili și riscau să apară victime colaterale.

În timp ce ținta supremă este împiedicarea ISIS de a mai ajunge la orice fel de resursă, deocamdată lucrurile se rezumă la bombardamente ale taberelor și vehiculelor.

Din week-end până în prezent, armata americană a bombardat așa zisele „tabere militare improvizare” de lângă Mosul, Irak, însă deocamdată nu se știe sigur dacă la fața locului au existat și arme chimice.

La cererea Pentagonului, datele despre deținut nu au fost făcute publice pentru că la acele momente ar fi pus în pericol operațiunea.

Dacă nu s-ar fi intervenit și ISIS ar fi apucat să construiască arme chimice, armata americană sau trupele care luptă împotriva ISIS ar fi fost puse în pericol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here