Home Diverse Ai nevoie de informații utile despre burse de studiu în străinătate? Iată...

Ai nevoie de informații utile despre burse de studiu în străinătate? Iată de unde le poți afla

784
0
burse de studiu

Cred că nu există 1% studenți în țara asta care doresc să rămână în România după terminarea studiilor. De ce?  Păi pentru că nu îți poți îndeplini visele muncind pe bani de nimic. Suntem cea mai săracă țară din Uniunea Europeană și nimeni nu vrea să mai stea pe aici. Toată lumea vrea să plece iar niște burse de studiu sunt un început promițător pentru studenți.

Cred că în următorii 15 ani țara asta o să arate asemenea Vestului Sălbatic. Pustie, părăsită. De fapt, dacă te uiți pe la sate, dacă te uiți prin orașele mici de provincie, o să vezi că oamenii au cam plecat de mult către mai bine, așa că ce așteptări ai avea de la niște copii ce nu vor să audă cuvinte precum „nu pot” sau „nu sunt bani”? Sunt tineri care doresc să realizeze ceva în viață. Încă mai sunt…

Informații utile despre burse de studiu în străinătate poți să găsești pe internet. Nu e mare scofală pentru că în ziua de azi, universitățile străine sunt super interesate de copii inteligenți din țări sărace așa că au grijă să își publice ofertele din timp. De asemenea, încep să apară și portaluri precum univstud.ro care aduc mai aproape de studenți bursele din România sau străinătate.

Totuși e păcat că tinerii ne pleacă și nu se mai întorc. De fapt, de ce ar face-o? de ce să se întoarcă? Să fie munciți zi lumină de niște patroni meschini? Ca să li se ceară veșnica disponibilitate la program prelungit fără să li se plătească eforturile? Sau dacă li se plătesc banii sunt mult mai puțini față de ce se câștigă prin străinătate. Nimeni nu vrea să se îngroape în muncă pe bani puțini, vă asigur.

Stăteam și mă întrebam când va înceta țara asta să mai risipească valorile. O dată cu plecarea studenților prin străinătate, se duc și șansele noastre de a evolua, ca țară. Păi dacă toți pleacă e clar că nu o să mai existe populație capabilă de evoluție. Știm cu toții că cei care aleg să rămână sunt ori oameni care nu știu să facă nimic astfel încât să fie utili străinilor, ori le-au cam trecut anii.

Bursele pe care studenții români le pot avea în străinătate sunt destul de tentante, încep de la 1000 de euro / lună și se duc destul de mult înspre 4000 dacă discutăm despre domenii care țin de cercetare. Tuturor ne-ar place să luăm bani ca să studiem prin țări străine, așa că într-un fel este de înțeles de ce tinerii aleg să plece pe capete, care pe unde apucă. Mediul acesta din România te și deprimă…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here