Home Nationale Legea fumatului nu e asa de simplu de aplicat precum pare

Legea fumatului nu e asa de simplu de aplicat precum pare

3035
1
legea fumatului

In urma cu cateva luni, o lege a aparut prin Parlament care cica ar interzice fumatul in spatiile publice. Bineinteles, a iesit un circ fara margine, fumatorii simtindu-se discriminati, nefumatorii simtindu-se ca-n Europa. Pai, daca stam sa ne gandim mai bine, in Europa nu prea se fumeaza in spatii publice si cei care tipa cat ii ajuta plamanii ca vor o tara ca afara, sa faca bine sa accepte si compromisurile.

Interzicerea fumatului in spatii publice este un asemenea compromis, insa se pare ca nu e deloc simplu de implementat. In Uniunea Europeana, in 17 dintre cele 28  de state membre este interzis fumatul in spatii publice inchise, dar si in transportul in comun.

Miercuri, legea care ar trebui sa interzica fumatul in spatiile publice va fi discutata  la CC – Curtea Constitutionala din cauza faptului ca 33 de senatori au depus o sesizare in acest sens. Problema este ca cei 33 de senatori sustin faptul ca legea in modul actual formulata este discriminare, asa ca cei de la Curtea Constitutionala trebuie sa o verifice.

Bineinteles, se incearca eliminarea acestei legi prin diferite artificii. Nimeni nu poate sa inteleaga de ce unii oameni incearca cu orice pret sa se agate de un ciot si sa incerce sa rastoarne o situatie de fapt deja clarificata. Probabil celor 33 de senatori le este dificil sa nu fumeze cand sunt la munca sau sa fie nevoiti sa se duca in locuri special amenajate pentru fumatori.

Cine sunt cei care sunt impotriva legii? Pai discutam despre senatori de la toate partidele politice, Cristiana Anghel (ALDE), Corneliu Dobritoiu (PNL), Lucian Sova (PSD), Verestoy Attila (UDMR) si senatorul independent Alfred Laurentiu Mihai… Ramane de vazut ce se va intampla cu aceasta lege o data ce ajunge la Curtea Constitutionala…

1 COMMENT

  1. Si acum s-a schimbat iar legea. Nimic nu e simplu, dar legea cu spatiile separate pentru fumatori si nefumatori exista de mult. Daca s-ar fii respectat legea era suficent si nu mai era nevoie sa o schimbe de atatea ori si sa faca atata tam tam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here