Home International Snowzilla face ravagii in New York

Snowzilla face ravagii in New York

673
0
snowzilla

Cele mai importante orase din SUA au fost paralizate de caderile de zapada din ultimele zile. De fapt, cele afectate au fost cele situate pe coasta de Est a Statelor Unite iar furtuna de zapada care pune la grea incercare continentul american in ultimii ani, furtuna Jonas a fost deja poreclita “Snowzilla”… Pana in acest moment, au decedat 19 persoane iar in 19 orase a fost decretata starea de urgenta.

Traficul aerian a fost si el pus in dificultate, peste 10.000 de zboruri au fost anulate. Nu se poate zbura in asemenea conditii din pacate iar aeroporturile au luat decizia de a tine la sol avioanele. De asemenea, peste 240.000 de gospodarii au ramas fara curent electric, o problema destul de mare pentru americani daca stam sa ne gandim ca ei folosesc electricitatea pentru absolut orice: incalzire, racire, gatit, etc…

LA Washington au fost probleme mult mai mari, intrucat institutiile statului si-au inchis portile iar sistemul public de transport nu a mai circulat. Tot ce inseamna autobuze au ramas la garaje. Metroul a fost singurul mijloc de transport disponibil in aceasta perioada, insa nu a putut face fata. Partea frumoasa este ca cetatenii oraselor au inteles gravitatea situatiei si au iesit la dat zapada, cu lopata.

New York este unul dintre cele mai afectate orase din SUA de aceasta furtuna de zapada. Aici tot ce are contact cu suprafata a fost inchis, inclusiv o parte a transportului public cu metroul. Primarul orasului care numara peste 8 de milioane de suflete a facut apel la cetateni sa ramana in case pana cand orasul va fi deszapezit. Bill de Blasion a cerut cetatenilor “Nu iesiti din casa de cat daca aveti o urgenta. Circulatia este oprita total pana cand orasul va fi degajat de zapada”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here