Home Sport Rugbystul roman de 15 ani care joaca fara palma dreapta

Rugbystul roman de 15 ani care joaca fara palma dreapta

1023
0

Desi Rugby pare un sport extrem de dur, se pare ca exista oameni care nu au frica de absolut nimic. Astazi vom discuta despre Gheorghe Teodor in varsta de 15 ani, care este elev in clasa a 11-a a Liceului Dumitru Motoc. El este in lotul de Rugby al echipei Steaua, juniori bineinteles si desi are amputata palma stanga, joaca cot la cot la fel de bine ca ceilalti copii.

Tanarul bucurestean a trecut peste orice greutati si a decis sa isi traiasca viata departe de prejudecati si de gura lumii. In ciuda handicapului, nu il impiedica nimic sa se considere si sa se poarte normal. Teodor joaca rugby nu de ieri de azi, ci de aproximativ 2 ani de zile.

O zi frumoasa de toamna. Pe terenul de rugby din Complexul Sportiv Steaua, un grup de copii alearga dupa balonul oval supravegheati de antrenorii Corneliu Octavian si Cornel Florin Tatu. Sunt copii si mai mari, si mai mici, ca varsta, dar si ca gabarit. Printre ei se afla si Gheorghe Teodor. Tanarul sprinteaza alaturi de colegii sai. Rade, glumeste, vocifereaza, se agita. Participa din toata inima la joaca. Colegii de echipa ii paseaza, prinde balonul, inainteaza cativa metri si, inconjurat de adversari, se culca la pamant si-l intinde catre coechipierii care au venit la sustinere. Dincolo de toate acestea, Gheorghe Teodor nu este un copil obisnuit. Ii lipseste palma dreapta, din nastere, dar nimic din ceea ce face pe teren nu lasa sa se observe asta”, descrie site-ul superliga.ro atmosfera de la meciurile în care joaca Teodor.

Desi in rugby palmele sunt esentiale, se pare ca tanarul este capabil sa treaca peste acest obstacol si sa reinventeze tot ce inseamna tehnica in acest sport.

”Îi place rugby-ul. Participă cu seriozitate la antrenamente. Îl ajută şi ceilalţi copii să îmbrace echipamentul, să se încalţe. Îi leagă şireturile” spune Corneliu Octavian, antrenor Steaua U16.

Articolul il puteti gasi pe prosport.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here