Home Problema Imigranților Copiii sirienilor din Turcia nu merg la scoala

Copiii sirienilor din Turcia nu merg la scoala

932
0

Aproximativ doua treimi din totalul copiilor imigrantilor sirieni in Turcia nu merg la scoala. Este noua statistica scoala la iveala de Human Rights Watch. Astfel, exista peste 700.000 de copii sirieni ar trebui sa mearga la scoala, insa doar 200.000 dintre acestia au frecventat cursurile unei institutii de invatamant. Se pare ca barierele lingvistice si posibilitatile financiare ii impiedica pe acestia sa mearga la scoala. Din pacate, aceasta lipsa de scolarizare ar putea sa aiba impact destul de dezastruos pe termen lung, daca ne gandim la ideea de generatie.

“Dacă un copil nu merge la şcoală, acest lucru va crea probleme mari în viitor – aceşti copii vor ajunge pe străzi, vor merge înapoi în Siria să moară pe câmpul de luptă, vor fi radicalizaţi prin reţele extremiste ori vor muri pe mare încercând să ajungă în Europa”, se arata în raport, conform Mediafax. Cu toate ca minstrul turc al educatiei a permis copiilor sirieni sa urmeze cursurile scolilor publice inca din 2014, nu se poate face aproape nimic din cauza faptului ca nu se poate preda de cat in limba turca.

“Sunt necesare investiţii suplimentare pentru a asigura educaţia continuă a copiilor, a declarat luna trecută pentru DPA activistul indian, îndemnând corporaţiile să-şi direcţioneze o parte din fondurile din acţiuni caritabile pentru sprijinirea statelor în rezolvarea acestei probleme” transmite Human Rights Watch in al lor raport.

Kailash Satyarthi un adevarat militant pentru drepturile copilului si laureat al premiului Nobel pentru Pace, aduce la cunostinta faptul ca intreruperea educatiei este cea mai mare amenintare pentru familiile de imigranti, pe termen lung.

Previous articleLa orele 17 se anunta noul Premier la Cotroceni
Next articleIarasi ne ia pe nepregatite iarna, peste 26 de judete nu au semnat contracte pentru deszapezire
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here