Home Nationale La orele 17 se anunta noul Premier la Cotroceni

La orele 17 se anunta noul Premier la Cotroceni

2578
0

Consultarile pentru noul Premier s-au cam terminat iar astazi criza politica dezlantuita de demisia lui Victor Ponta s-ar putea termina. Dupa aceste discutii, Calin Popescu Tariceanu a iesit la rampa si a anuntat faptul ca el nu este de acord cu Guvernul de tehnocrati, ci doreste in continuare un Guvern alcatuit politic. Calin Popescu Tariceanu este co-presedinte ALDE si spune ca se va pozitiona in functie de propunerea presedintelui Klaus Iohanis.

“Soluţia corectă din punct de vedere politic este aceea de a forma un Guvern politic, de premier politic. (…) Din discuţiile care au avut loc cu celelalte partide şi din anunţurile publice făcute am înţeles că preşedintele favorizează soluţia unui premier tehnocrat, cu un Guvern tehnocrat. Soluţie pe care noi considerăm că ar fi trebuit s-o evităm”, a spus Tariceanu conform celor de la Mediafax.

“După ce vedem nominalizarea, este de presupus că premierul va avea discuţii cu partidele”, a mai afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Prima delegatie cu care Klaus Iohanis a discutat a fost cu cea a UDMR, compusa din Marko Bela, Kelemen Hunor, Marton Arpad si Szabo Odon.

“Se conturează un Guvern tehnocrat, condus de un prim-ministru tehnocrat, care va avea libertatea de a-şi alege Cabinetul şi acele criterii de integritate sunt pe primul loc, pe baza cărora se va face nominalizarea prim-ministrului şi miniştrilor. “În cursul zilei de astăzi, în cursul zilei de mâine, când va face preşedintele un anunţ, aşteptăm o discuţie cu premierul desemnat.”, a spus Kelemen Hunor, conform Mediafax.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here