Home Problema Imigranților Letonia ridica un gard de 270 de kilometri la granita cu Rusia

Letonia ridica un gard de 270 de kilometri la granita cu Rusia

994
0

Letonia urmeaza sa ridice un gard cu o lungime de 270 de kilometri la granita cu Rusia pentru a opri imigrantii sa mai intre in tara. Aceasta decizie a fost anuntata ieri de ministrul leton de interne. Astfel, gardul va acoperi peste 90 de km de frontiera si va avea senzori peste tot.

Cat va costa gardul minune?

Ei bine, costurile totale se ridica la peste 20 de milioane de euro, investitia fiind necesara pentru a marca eficient granita cu Rusia si pentru a reusi sa puna capat invaziei de imigranti venita din acea tara. Acest gard a inceput sa existe ca si proiect anul trecut, insa nu a fost pus in aplicare de cat recent, odata cu invaziile de imigranti din Europa.

Daca va intrebati cam cati imigranti intra intr-un an in Letonia din Rusia, undeva la 450 pe an. E posibil ca ideea sa le fi venit dupa ce Rainer Wendt, Presedintele sindicatului Politiei germane a spus ca valul de imigranti cu care se confrunta Germania poate fi potolit doar ridicand garduri de jur imprejurul tarii, in special la granita cu Austria, unde sunt cele mai mari probleme.

Totusi, asemenea garduri au mai fost ridicate, de exemplu in Ungaria la granita cu Serbia, gard ce a fost aspru criticat de Germania. Discutam despre un gard inalt de 3.5 metri care nu este deloc eficient.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here