Home Problema Imigranților Trei copii au murit in Marea Egee dupa ce barca in care...

Trei copii au murit in Marea Egee dupa ce barca in care se aflau s-a scufundat

913
0

O barca plina cu imigranti s-a scufundat in Marea Egee vineri. Autoritatile spun ca s-au inregistrat 4 morti, o femeie si 3 copii. Imigrantii incercau sa ajunga in Grecia, insa din cauza vremii nefavorabile, barca in care acestia se aflau s-a rasturnat. Informatia a aparut in cotidianul Le Figaro in cursul zilei de ieri si a fost preluata de toata presa internationala.

Dupa primele cercetari, se pare ca barca cu imigranti plecase din Turcia si avea drept destinatie finala Grecia. Din pacate, aceasta nu a mai ajuns niciodata la destinatie, rasturnandu-se in apropierea insulei Kalymnos. Paza de coasta din Grecia a adus la cunostinta faptul ca in barca respectiva au fost salvare un total de 11 persoane, 3 copii si o femeie au murit. Un alt copil este dat disparut in acest moment si cautarile lui continua.

De la inceputul anului 2015 si pana in prezent, un total de 300 de imigranti s-au inecat in Marea Egee incercand sa ajunga in Grecia. Situatia este din ce in ce mai instabila si numarul celor care doresc sa ajunga pe insulele elene incep sa creasca simtitor comparativ cu anii trecuti. Criza imigrantilor din urma cu cateva luni au sporit incercarile de a ajunge din Turcia in Grecia, cele mai multe soldandu-se cu mai multi morti de cat vii.

Autoritatile elene fac tot ce le sta in putinta pentru a tine sub controla cest fenomen al invaziei de imigranti pe calea apei, insa din cate putem vedea, nu prea au mare lucru de facut intrucat barcile se scufunda singure inainte sa ajunga in raza Pazei de Coasta. Vom reveni cu detalii despre incident in momentul in care acestea or sa apara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here