Home Economic Robert Negoita executat silit de ANAF

Robert Negoita executat silit de ANAF

874
0

ANAF-ul a vandut proprietatile lui Negoita pentru a recupera o parte din TVA-ul neplatit de acesta catre stat, datorie ce a ajuns la fabuloasa suma de 28 de milioane de euro. Discutam aici despre doi frati. Unul dintre ei este Primarul sectorului 3 din Bucuresti si celalalt este patronul clubului Dinamo. Robert si Ionita Negoita au facut tranzactii imobiliare fara sa plateasca nimic catre stat, pana cand datoria a ajuns la 28 de milioane de euro.

Astfel, 14 apartamente si 290 de locuri de parcare ce apartineau celor doi au fost scoase la licitatie de ANAF la bani de nimic pentru a recupera 1.3 milioane de euro din totalul sumei datorate. Discutam despre apartamente si garsoniere din ansamblul rezidential Confort City din localitatea Popesti Leordeni situata in apropierea Bucurestiului.

La licitatie s-au inscris atat persoane fizice cat si firme, fiind in total 45 de participanti. Acestia s-au cam pacalit intrucat locuintele nu sunt finisate si nici nu au fost vandute cu mult sub pretul real. De exemplu, o garsoniera s-a vandut cu 15.000 de euro fara TVA in timp ce la dezvoltator o puteai cumpara ci 21.900 euro. Un apartament cu doua camera s-a vandut la licitatie cu 20.000 de euro + Tva in timp ce la dezvoltator putea fi cumparat cu 39.900 euro iar un loc de parcare s-a dat cu 815 euro + Tva. Dupa cum spuneam, desi aparent preturile pentru apartamentele cu 2 si 3 camere au fost la jumatate, acestea nu sunt terminate.

Dar nu este prima data cand ANAF-ul executa fratii Negoita. Pana acum ANAF-ul a recuperat vreo 5 milioane de euro tin totalul celor 28 restante prin vanzarea a 62 dintre cele 108 apartamente detinute de cei doi frati. Aceste restante s-au acumulat din doar 2 ani, intre 2006 si 2008.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here