Home Sport Echipa de fotbal a Romaniei s-a calificat la Euro 2016

Echipa de fotbal a Romaniei s-a calificat la Euro 2016

1047
0

Campionatul Euro 2016 va avea loc in Franta si astazi, tricolorii au obtinut in sfarsit calificarea invingand cu scorul de 3 – 0 Insulele Feroe. Golurile au fost marcate de Budescu de doua ori si Maxim. Astfel, tara noastra a terminat grupa pe locul secund si a obtinut astfel o calificare istorica pentru tanara generatie. Ultima data, Romania a participat la un turneu de asemenea anvergura in 2008, cand a terminat grupa pe locul 3 dupa un 0-0 cu Franta, 1-1 cu Italia si 0-2 cu Olanda.

Inainte de inceputul meciului, Romania era pe locul 2 in grupa si avea cu 3 puncte mai putin de cat Irlanda de Nord, deja calificata pentru Euro 2016 si un punct in plus fata de Ungaria. In minutul 4 inscrie primul gol pentru noi dupa o lovitura libera. Inainte de finalul primei reprize, tot Budescu mareste avantajul Romaniei inscriind si cel de-al doilea gol, in urma unui sut – centrare.

Ai nostri au intrat la pauza cu un avantaj de doua goluri, insa, dupa cum stim, scorul de 2-0 este cel mai periculos din fotbal. In minutul 83 Maxim inscrie cel de-al treilea gol pentru Romania si astfel avem parte de prima calificare la un turneu final din ultimii 7 ani.

Parcursul Romaniei in grupa a fost unul destul de dificil, cu doar 4 victorii din 9 partide si 5 egaluri. A castigat in fata Greciei, Finlandei, Irlandei de Nord si Insulelor Feroe si a incheiat la egalitate cu Ungaria, Irlanda de Nord, Ungaria, Grecia si Finlanda.

Astazi, echipa noastra a intrat in teren cu Tatarusanu, Matel, Chiriches, Grigore, Rat, Hoban, Pintilii, Adrian Popa, Budescu, Torje si Stancu. Tata Puiu pe banca de rezerve – Anghel Iordanescu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here