Home Sport Echipa de fotbal a Romaniei s-a calificat la Euro 2016

Echipa de fotbal a Romaniei s-a calificat la Euro 2016

954
0

Campionatul Euro 2016 va avea loc in Franta si astazi, tricolorii au obtinut in sfarsit calificarea invingand cu scorul de 3 – 0 Insulele Feroe. Golurile au fost marcate de Budescu de doua ori si Maxim. Astfel, tara noastra a terminat grupa pe locul secund si a obtinut astfel o calificare istorica pentru tanara generatie. Ultima data, Romania a participat la un turneu de asemenea anvergura in 2008, cand a terminat grupa pe locul 3 dupa un 0-0 cu Franta, 1-1 cu Italia si 0-2 cu Olanda.

Inainte de inceputul meciului, Romania era pe locul 2 in grupa si avea cu 3 puncte mai putin de cat Irlanda de Nord, deja calificata pentru Euro 2016 si un punct in plus fata de Ungaria. In minutul 4 inscrie primul gol pentru noi dupa o lovitura libera. Inainte de finalul primei reprize, tot Budescu mareste avantajul Romaniei inscriind si cel de-al doilea gol, in urma unui sut – centrare.

Ai nostri au intrat la pauza cu un avantaj de doua goluri, insa, dupa cum stim, scorul de 2-0 este cel mai periculos din fotbal. In minutul 83 Maxim inscrie cel de-al treilea gol pentru Romania si astfel avem parte de prima calificare la un turneu final din ultimii 7 ani.

Parcursul Romaniei in grupa a fost unul destul de dificil, cu doar 4 victorii din 9 partide si 5 egaluri. A castigat in fata Greciei, Finlandei, Irlandei de Nord si Insulelor Feroe si a incheiat la egalitate cu Ungaria, Irlanda de Nord, Ungaria, Grecia si Finlanda.

Astazi, echipa noastra a intrat in teren cu Tatarusanu, Matel, Chiriches, Grigore, Rat, Hoban, Pintilii, Adrian Popa, Budescu, Torje si Stancu. Tata Puiu pe banca de rezerve – Anghel Iordanescu.

Previous articleAu venit primele ninsori
Next articleCalitatea iese in evidenta cu www.lenjerii-hoteluri.ro
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here