Home Tehnologie După un an sumbru, Samsung prevede o creștere a profitului cu 900%

După un an sumbru, Samsung prevede o creștere a profitului cu 900%

53
1

Samsung a declarat că se așteaptă la o creștere uriașă de profit pe primul semestru al lui 2024, după ce a avut parte de un 2023 foarte slab. Gigantul Sud Coreean estimează că profitul operațional va crește la 4,9 miliarde de dolari în primul sfert al anului, de la 0,64 triliarde raportat la începutul anului.

Vânzările sunt așteptate să crească cu 11% și să aducă 71 de trilioane de dolari, potrivit celui mai mare fabricant de cipuri din lume la ora actuală, însă nu a oferit mai multe detalii. Luna aceasta abia sunt așteptate noi declarații din partea Samsung referitoare la aceste estimări. Această estimare vine după ce compania a avut parte de 1 an întreg de pierdere, pe măsură ce cererea pentru dispozitive și cipuri a fost destul de mică.

Compania rămâne însă optimistă legat de anul acesta și a afirmat în luna ianuarie că se așteaptă la o cerere foarte mare pe parte de dispozitive mobile, în special telefoane smartphone care au în componență și A.I. Samsung Electronics speră să-și revină și cererea pentru cipuri, în pofida obstacolelor inclusiv a dobânzilor bancare și a conflictelor geopolitice.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here