Home Lifestyle Ponte Vecchio din Florența intră timp de 2 ani în restaurare

Ponte Vecchio din Florența intră timp de 2 ani în restaurare

94
1

În cele 7 secole câte au trecut de când Ponte Vecchio a fost construit în Florența, Iralia, podul a asistat cum orașul s-a schimbat radical. A supraviețuit inundațiilor, incendiilor și invaziei naziste din cel de-Al Doilea Război Mondial. Acum, faimosul pot se pregătește pentru 2 ani de liniște, timp în care urmează să fie restaurat. Costurile acestei proceduri se ridică la 2 milioane de euro, conform anunțului făcut de Dario Nardella, primarul din Florența.

Este pentru prima dată în istorie când podul va fi curățat și restaurat, cu toate că lucrări de mentenanță periodice s-au mai efectuat din când în când astfel încât podul să respecte toate normele de siguranță aflate în vigoare.

„Este un proiect istoric pentru că Ponte Vecchio nu a fost niciodată restaurat într-un mod atât de tehnic și de complex. La final, vom avea un pod mult mai frumos decât ceea ce vedem în acest moment” spune Dario Nardella, primarul Florenței.

Considerat una dintre cele mai mari reușite inginerești din Evul Mediu, podul destinat pietonilor se întinde prin râul Arno cu niște clădiri colorate care găzduiesc multe magazine de bijuterii. Galeria din partea de sus conectează galeria Uffizi cu palatul Pitti. Acest pod a fost singurul cruțat de naziști în momentul în care au început să se retragă.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here