Home International 113 miliarde de dolari este paguba Coronavirus făcută companiilor aeriene

113 miliarde de dolari este paguba Coronavirus făcută companiilor aeriene

1140
0

La nivel global, companiile aeriene au pierdut până acum 113 miliarde de dolari din cauza Coronavirus, iar cifrele continuă să crească pe măsură ce epidemia se răspândește.

Deja aceste pagube sunt comparabile cu cele făcute de criza economică din 2008. Air Transport Association trage un semnal de alarmă și anunță faptul că dacă nu se găsește curând un remediu pentru Coronavirus, 19% din business-ul aerian va trebui să-și închidă porțile definitiv.

Estimările pentru pierderi ale ATA erau de doar 30 de miliarde de dolari, și iată că în acest moment au depășit 113 miliarde. Cele mai afectate companii aeriene vor fi cele din Europa și Asia, care vor mai pierde pe viitor aproape 60 de miliarde de dolari.

La nivel mondial s-au confirmat deja 94.000 de îmbolnăviri cu Coronavirus, și 3300 de decese, majoritatea în China, Coreea de Sud, Japonia, Italia și Iran. Restricțiile de călătorie, alături de lipsa de cerere din partea oamenilor au dus la închiderea liniilor de zbor spre Asia, o lovitură grea dată industriei. Se observă o scădere în cerințe și pe ruta Europa – SUA.

Compania aeriană din UK Flybe a dat faliment joi, din pricina cerinței tot mai scăzute și a ajutoarelor guvernamentale care nu au mai venit. rutele Flybe au fost preluate de o altă companie aeriană, este vorba despre Loganair. Nici companiile eriene din Asia nu o duc mai bine, se așteaptă ca pe viitor, dacă această criză va continua, multe să închidă socotelile cu business-ul. C

Companiile mari vor supraviețui întrucât au suficient capital.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here