Home Tehnologie Acest Aston Martin costă 950.000 de dolari și nu are nici parbriz,...

Acest Aston Martin costă 950.000 de dolari și nu are nici parbriz, nici plafon

1294
0
Aston Martin

După McLaren, Bentley, iată că a venit și rândul Aston Martin să prezinte publicului o super mașină, serie limitată bineînțeles, al cărei preț de achiziție se apropie de 1 milion de dolari. Și ce mașină… Fără parbriz, fără plafon, Aston Martin Speedster se rezumă la un motor v12, și ar fi trebuit prezentată la Salonul Auto de la Geneva, însă evenimentul a fost anulat din pricina epidemiei de Coronavirus.

Doar 88 de Speedster au fost fabricate, iar prețul de pornire pentru una este 950.000 de dolari. De producție s-a ocupat serviciul special Aston Martin numit „Q by Aston Martin”, serviciu numit după „personajul” Q din filmul James Bond. 700 de cai putere are sub capotă Speedster, este vorba despre un motor supraalimentat v12, cu ajutorul cărora mașina poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde.

Viteza maximă pentru Aston Martin Speedster este de 186 mile/oră, adică aproximativ 300de kilometri/oră. Dacă ne uităm la forme, mașina ne duce cu gândul mai mult spre un trend retro, dacă ne aducem aminte bine cum arătau mașinile de curse europene în trecut. Designerii au avut drept model de inspirație Aston Martin DBR1, fabricată de companie în 1959, câștigătoare la Le Mans.

Cei care doresc să cumpere această mașină, trebuie să știe că Aston Martin a deschis linia de comenzi. Milionul de euro să fie în cont, gata de transfer, alături de probabil 1 an de zile de răbdare. Cam atât va dura până când fabrica va putea să livreze comenzile. Această mașină este dovada faptului că nu se dă bătută pe piață, După cum știm, a fost salvată de la faliment anul acesta de Lawrence Stroll, acesta a cumpărat acțiuni Aston Martin în valoare de 650 de milioane de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here