Home International Scandal monstru la SpaceX – inginerii falsificau inspecțiile tehnice pentru rachetele Falcon...

Scandal monstru la SpaceX – inginerii falsificau inspecțiile tehnice pentru rachetele Falcon 9

692
0
SpaceX

Un tânăr inginer care lucra la Space X a fost acuzat de faptul că falsifica inspecția tehnică pentru piesele din componența rachetelor Falcon 9 și Falcon Heavy, dar și inspecțiile tehnice pentru vehiculele altor contractori din industria aerospațială angajați de Departamentul de Apărare.

Problema a fost scoasă la lumină datorită unui inspector general NASA, FBI-ului și ofițerilor Air Force. Tânărul, pe numele lui James Smalley, era inginer de calitate la PMI Industries, o companie care fabrica piese pentru rachete în Rochester, New York.

În ianuarie 2018, cei de la SpaceX au cerut SQA Services să facă un audit intern, în urma căruia s-au descoperit mai multe rapoarte și inspecții PMI care trebuiau să garanteze calitatea și securitatea unor piese, cu semnături de inspector falsificate.

Se pare că Smalley falsifica semnăturile inspectorului SQA și le punea pe rapoartele sale. 38 de astfel de piese au fost descoperite cu rapoarte falsificate de către acest inginer, din 76 verificate. Dacă va fi găsit vinovat, Smalley va sta 10 ani la pușcărie și va fi nevoit să plătească și o amendă în valoare de 250.000 de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here