Home Tehnologie Chiar tu poți pune numele viitoarei misiuni NASA către Marte

Chiar tu poți pune numele viitoarei misiuni NASA către Marte

1183
0

A venit acea perioadă din an în care NASA îți dă posibilitatea să pui numele unei misiuni. De data aceasta destinația este Planeta Roșie, este vorba despre robotul pe care NASA îl va trimite acolo în anul 2020.

Rostul acestui robot va fi să ne ajute să răspundem la întrebarea fundamentală: a găzduit în trecut planeta Marte, viață? Astfel, robotul este echipat cu unelte și instrumente care va ajuta cercetătorii să-și dea seama de acest aspect.

Mai mult, robotul va putea să facă găuri și să colecteze mostre de pământ marțian. Va lăsa acele mostre pe pământ de unde vor fi luate în viitor de alt robot trimis de NASA, mostre care vor fi întoarse pe Terra.

Poți să pui chiar tu numele acestui roboțel trimis de NASA în 2020 spre Marte, înainte de 30 septembrie 2019. La final, după ce vă înregistrați numele, o să primiți o poză faină pe care o puteți scoate la imprimantă, seamănă cu un fel de bilet de avion 🙂

În realitate, numele tău nu va fi trecut pe robotul în sine, ci pe cipurile interne ale aparatului.

Nu este prima dată când NASA vine cu un astfel de mic joculeț prin care antrenează publicul larg, s-a mai implicat în astfel de grozăvii și atunci când InSight a aterizat pe Marte în 2018 sau când a trimis sonda OSIRIS-REx spre asteroidul Benu.

Previous articleCasa doar cu parter este un proiect avantajos si uneori necesar
Next articleScandal monstru la SpaceX – inginerii falsificau inspecțiile tehnice pentru rachetele Falcon 9
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here