Home Tehnologie NASA vrea să avanseze cu dezvoltarea navetelor capabile să ducă oameni pe...

NASA vrea să avanseze cu dezvoltarea navetelor capabile să ducă oameni pe Lună

695
0
NASA

După mai bine de 1 an de dezbateri și planuri legate de retrimiterea oamenilor pe Lună, NASA a început să ia legătura cu comunitatea aerospațială. Dorește un design pentru navete care pot ateriza pe Lună și care evident, să poată transporta și oameni la bord.

Ținta NASA este fixată pe maxim anul 2024 pentru aceste proiecte, urmând ca în următorii 4 ani să trimită efectiv oameni pe Lună.

Administratorul instituției Jim Bridenstine alături de alți oficiali de rang înalt ai NASA au pus la punct planul de „bătălie” și astăzi, în cadrul unei ședințe l-au prezentat la Washington. În timpul ședinței Bridenstine  a dat sfară-n țară cu ideea că NASA are de gând să trimită oameni pe lună care să rămână permanent acolo, dar a anunțat și faptul că dorește să accelereze procesele.

„Un lucru care este foarte important este capacitatea de reutilizare, dorim acest aspect dar și rapiditate în dezvoltare. E important să ajungem înapoi pe Lună cât mai repede” spune Bridenstine. În luna decembrie, 2017, Președintele Donald Trump a semnat directiva SPD-1, care însărcinează NASA să trimită oameni pe Lună care să rămână acolo, dar data la care s-ar putea întâmpla acest lucru nu a fost încă decisă.

Considerând că a cam rămas în urmă,  NASA vrea să calce pedala de accelerație. Ne dăm seama că NASA e pe grabă după cât de repede are de gând să aleagă designul navetei. Instituția va pune cerințele necesare la dispoziția companiilor private în luna Martie  cu scopul de a semna contractele în lunile mai sau iulie. Fiecare contract semnat va avea o valoare cuprinsă între 300.000 și 9 milioane de euro. Sunt așteptate proiecte atât de la agenții spațiale internaționale cât și de la companii private celebre precum SpaceX, Boeing sau Blue Origin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here