Home Tehnologie Peste tot sunt fragmente de meteoriți. Iată cum le poți identifica

Peste tot sunt fragmente de meteoriți. Iată cum le poți identifica

584
0
meteoriți

Între 60 și 100 de tone de praf cosmic pică pe Terra în fiecare zi. E foarte mult praf. O parte din el a fost scos din sedimentele de pe fundul oceanelor, o parte a apărut din pricina topirii ghețarilor de la polii planetei. Deocamdată nu a fost nimeni interesat să caute aceste particule mici de metal sau piatră venite din cosmos, în zone foarte populate. Ei bine, lucrurile s-au schimbat în 2010 când Jon Larsen, un muzician și un cercetător amator, a început să caute micrometeoriți.

„Toată lumea crede că este imposibil să găsești micrometeoriți în zone foarte populate de pe glob. Dar în același timp, toată lumea a fost de acord cu ideea că zilnic intră în atmosfera noastră peste 100 de tone de praf cosmic. M-am gândit așadar, cât de dificil poate să fie de găsit? Ceva nu se potrivea” spune Jon. Așa că s-a dus în deșert, pe acoperișuri de case, pe ghețari, prin zone în care nu prea există trafic pietonal, înarmat cu un magnet puternic și câteva pungi în care a adunat praf din toate colțurile lumii. După ce a curățat și sortat  mostrele pentru a scăpa de praful non-metalic, apoi pentru a separa candidații mici de cei mari, Jon a catalogat și fotografiat toate cele găsite.

În total, s-au adunat peste 1300 de micrometeoriți, verificați cu ajutorul unui microscop pe bază de electroni.

Previous articleNASA vrea să avanseze cu dezvoltarea navetelor capabile să ducă oameni pe Lună
Next article3 motive să cumperi acum o pereche de cizme deși sezonul lor aproape a trecut
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here