Un nou tip de baterie care este dezvoltat pe Terra ar putea să se îndrepte spre Lună la bordul unei navete comerciale, în 2021. Compania japoneză ispace plănuiește să fie prima care testează o baterie solidă pe suprafața lunii, în speranța că datele acumulate va putea rezolva problema stocării de energie actuală.
Țări și companii precum ispace s-au luat demult la întrecere pentru a trimite roboți și oameni pe lună și toate aceste proiecte au nevoie de energie, de baterii pentru stocarea energiei,l de echipament electronic.
Energia solară este una dintre opțiuni dar există zone pe suprafața lunii care nu primesc raze solare săptămâni bune. În timpul acela în care soarele nu-și face simțită prezența, temperaturile scad mult iar panourile solare evident, nu primesc energie. O baterie care să reziste la condiții extreme, la temperaturi foarte scăzute și care să stocheze foarte eficient energia electrică ar fi un boom fantastic pentru explorarea Lunii.
Bateriile solide ar putea să fie una dintre opțiuni. Cele pe litiu-ion fac suficiente probleme pe Terra, nici vorbă să poată fi folosite în condiții extreme. În cadrul bateriilor solide, electrolitul este un material solid care a fost proiectat cu mare atenție pentru a ajuta ionii să se miște înainte și înapoi. De asemenea, lipsa lichidului duce la o formă mult mai compactă a bateriei. Bateriile solide ar trebui teoretic să poată înmagazina mai multă energie și să se încarce mai rapid decât cele pe litiu-ion, și ar trebui să reziste mai bine pe Lună la temperaturi de 127 grade Celsius atunci când soarele bate pe robot, ori -173 de grade Celsius atunci când soarele nu bate.
Această baterie va fi produsă în Japonia de către compania NGK Spark Plug.