Home Tehnologie Proba InSight a celor de la NASA a aterizat pe Marte cu...

Proba InSight a celor de la NASA a aterizat pe Marte cu brio

627
0
InSight

După 7 luni de călătorie prin cosmos, misiunea NASA InSight a aterizat pe Marte. La câteva minute după aterizare, sonda a trimis beep-ul oficial, semnalul acustic prin care NASA și-au dat seama că roboțelul lor a aterizat în siguranță și este bine, alături de o imagine foto cu solul marțian.

Camera de Control a Jet Propulsion Laboratory de la NASA a explodat pur și simplu în momentul în care vestea cea bună a fost confirmată. Aterizarea a fost privită de întreg mapamondul, fiind transmisă  chiar și pe turnul Nasdaq Stock Market din Times Square, New York.  În timpul conferinței de presă de după aterizare, astronauții de pe Stația Spațială Internațională au sunat la Camera de Control pentru a felicita echipa. „Astăzi, am reușit să aterizăm în siguranță pe Marte pentru cea de-a opta oară în istorie” spune administratorul NASA, Jim Bridenstine. „InSight va studia interiorul planetei Marte și ne va învăța lucruri valoroase care ne vor ajuta să pregătim viitoarele misiuni cu echipaj uman pe acea planetă” continuă acesta.

InSight – sau Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport va explora o parte a planetei Marte despre care nu cunoaștem mai nimic: interiorul. A fost lansat pe data de 5 mai către Planeta Roșie și trebuie să investigheze treburile pe-acolo timp de 2 ani. Pentru a ajunge la destinație, proba a călătorit 301,223,981 mile cu o viteză de 6200 mile/oră, fiind urmărit de doi sateliți cubici.

Previous articleCe așteptări trebuie să ai de la o agenție de web design?
Next articleSăptămâna cosmosului
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here