Home Tehnologie Cercetătorii de la Harvard cred că au descoperit o probă extraterestră

Cercetătorii de la Harvard cred că au descoperit o probă extraterestră

646
0

Un obiect misterios sub formă de țigară care dă târcoale sistemului nostru solar a fost descoperit anul trecut. Cercetătorii de la Harvard cred că avem de-a face cu o navă extraterestră trimisă să investigheze Terra. Obiectul a fost poreclit „Oumuamua” ceea ce înseamnă în havaiană „un mesager venit din trecutul îndepărtat”. Acest obiect a fost descoperit în octombrie 2017 cu telescopul Pan-STARRS 1 din Hawaii.

De când a fost descoeprit, cercetătorii au avut mari bătăi de cap în a explica originea obiectului, crezând inițial că este o cometă, apoi un asteroid, denumindu-l într-un final „obiect interstelar”. Ei bine, o lucrare recentă venită de la cercetătorii Harvard Smithsonian Center for Astrophysics aduce în discuție posibilitatea ca acest obiect alungit negru-roșiatic care este de 10 ori mai lung decât lățimea și care călătorește cu o viteză de 196.000 de mile/oră (313,600 km/h), să fie de origine artificială.

„Oumuamua poate să fie o probă complet funcțională trimisă intenționat către Terra de o civilizație extraterestră vecină” se arată în lucrarea cercetătorilor, publicată în  Astrophysical Journal Letters. Teoria lor se bazează pe excesul de accelerație sau mai bine zis pe mărirea neașteptată a vitezei de deplasare pe care a avut-o în ianuarie, când a părăsit sistemul nostru solar.

„Dacă considerăm acest obiect unul artificial, ar putea fi un rest de la un echipament tehnologic avansat  care se propulsează pe bază de radiație solară”. Lucrarea a fost scrisă de Abraham Loeb, profesor și directorul catedrei de astronomie , alături de Shmuel Bialy, elev post doctorand la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics. Loeb a publicat deja 4 cărți, ce cuprind peste 700 de lucrări ce abodrează subiecte destul de interesante precum găurile negre, viitorul Universului sau viața extraterestră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here