Home Tehnologie Cercetătorii de la Harvard cred că au descoperit o probă extraterestră

Cercetătorii de la Harvard cred că au descoperit o probă extraterestră

539
0

Un obiect misterios sub formă de țigară care dă târcoale sistemului nostru solar a fost descoperit anul trecut. Cercetătorii de la Harvard cred că avem de-a face cu o navă extraterestră trimisă să investigheze Terra. Obiectul a fost poreclit „Oumuamua” ceea ce înseamnă în havaiană „un mesager venit din trecutul îndepărtat”. Acest obiect a fost descoperit în octombrie 2017 cu telescopul Pan-STARRS 1 din Hawaii.

De când a fost descoeprit, cercetătorii au avut mari bătăi de cap în a explica originea obiectului, crezând inițial că este o cometă, apoi un asteroid, denumindu-l într-un final „obiect interstelar”. Ei bine, o lucrare recentă venită de la cercetătorii Harvard Smithsonian Center for Astrophysics aduce în discuție posibilitatea ca acest obiect alungit negru-roșiatic care este de 10 ori mai lung decât lățimea și care călătorește cu o viteză de 196.000 de mile/oră (313,600 km/h), să fie de origine artificială.

„Oumuamua poate să fie o probă complet funcțională trimisă intenționat către Terra de o civilizație extraterestră vecină” se arată în lucrarea cercetătorilor, publicată în  Astrophysical Journal Letters. Teoria lor se bazează pe excesul de accelerație sau mai bine zis pe mărirea neașteptată a vitezei de deplasare pe care a avut-o în ianuarie, când a părăsit sistemul nostru solar.

„Dacă considerăm acest obiect unul artificial, ar putea fi un rest de la un echipament tehnologic avansat  care se propulsează pe bază de radiație solară”. Lucrarea a fost scrisă de Abraham Loeb, profesor și directorul catedrei de astronomie , alături de Shmuel Bialy, elev post doctorand la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics. Loeb a publicat deja 4 cărți, ce cuprind peste 700 de lucrări ce abodrează subiecte destul de interesante precum găurile negre, viitorul Universului sau viața extraterestră.

Previous article(Germania) Un tânăr a rămas fără carnet la doar 49 de minute după ce a luat examenul auto
Next articleUn megalopolis al termitelor mare cât UK a fost descoperit în Brazilia
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here