Home International Un megalopolis al termitelor mare cât UK a fost descoperit în Brazilia

Un megalopolis al termitelor mare cât UK a fost descoperit în Brazilia

660
0
megalopolis al termitelor

Cercetătorii au descoperit un complex gigantic de mușuroaie de termite în nord estul Braziliei, mușuroaie care ar putea să aibă chiar și 4000 de ani vechime  și care ca și întindere ar acoperi suprafața Angliei. Deși zona este vizibilă pe Google Earth, mușuroaiele conice (unele dintre ele au chiar și 3 metri înălțime) sunt ascunse.

„Aceste movile au fost formate de o singură specie de termite, termite care au excavat o rețea de tunele subterane care le-a permis să ajungă la hrana de sub pădure” spune cercetătorul  Stephen Martin de la University of Salford (UK).

Cantitatea de pământ excavată de aceste termite în regiune este echivalentă cu 4000 de piramide Giza și reprezintă cea mai mare structură construită vreodată de o insectă. Movilele, dintre care unele sunt încă în construcție, au intrat în vizorul cercetătorilor în urmă cu ceva ani când acele terenuri au fost curățate și convertite în terenuri pentru pășunat.

Au fost ridicate mostre de sol de la 11 movile iar datele indică faptul că acestea s-au format acum 690 – 3820 de ani în urmă. Aceste date la transformă pe aceste termite la fel de bătrâne precum cele din Africa. Aceste mobile nu sunt cuiburi cum ar crede unii și alții, sunt de fapt rezultatul excavării galeriilor de sub pământ. Șobolanii de asemenea au obiceiul să sape astfel de galerii prin care să își transporte hrana până la cuib.

Previous articleCercetătorii de la Harvard cred că au descoperit o probă extraterestră
Next article200 de gropi comune pline cu mii de cadavre (victime ISIS) au fost descoperite
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here