Home International Renae Lawrence – eliberată după 13 ani de detenție

Renae Lawrence – eliberată după 13 ani de detenție

658
0
Renae Lawrence

Singura femeie membră a clanului de trafic de droguri „Bali nine” a fost eliberată din închisoare la trei ani de la execuția liderilor grupării, execuții care au creat tensiuni uriașe între Australia și Indonezia. Renae Lawrence a părăsit închisoarea Bangli din Bali după ce a săvârșit 13 dintre cei 20 de ani de închisoare pe care-i primise. Ea a fost arestată alături de alți 8 membri ai grupului infracțional în anul 2002 în timp ce încerca să introducă heroină  în Australia de pe aeroportul internațional din Bali.

Aceasta avea asupra ei la vremea respectivă 2.7 kilograme de heroină sub formă de pachete legate pe corp. 10 ani mai târziu a avut loc execuția celor doi lideri ai grupării, Andrew Chan și  Myuran Sukumaran, execuții ce au stârnit mari revolte în Australia, moment numit la vremea respectivă de către Prim Ministrul Tony Abbot „momentul negru al relației dintre cele două țări”.

Renae Lawrence are acum 41 de ani și a părăsit închisoarea miercuri, urmând să fie deportată în Australia curând. De asemenea, aceasta va primi și interdicția de a mai intra vreodată pe teritoriul Indoneziei. Motivul pentru care aceasta a fost eliberată a fost buna purtare.

Renae Lawrence a declarat că s-a băgat în această afacere de frică, Chan o amenințase cu moartea dacă nu avea să ia parte la acel transport. Ea și-a cerut scuze Indoneziei în timpul audierilor care au avut loc în urmă cu aproape 13 ani. În iunie, un alt membru a murit de cancer în închisoare, restul de cinci își ispășesc în continuare pedepsele. Din păcate Australia nu o va primi cu brațele chiar deschise. Se pare că Renae Lawrence are acolo două mandate de arestare, unul pentru ne oprirea la semnalul polițistului și altul pentru furt de autoturisme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here