Home International Arabia Saudită a torturat activiști, inclusiv femei

Arabia Saudită a torturat activiști, inclusiv femei

632
0

Câțiva activiști susțin că Arabia Saudită torturează și molestează sexual activiștii pentru drepturile omului ținuți în spatele gratiilor din luna mai, inclusiv o femeie. Activiștii au fost torturați în repetate rânduri prin electrocutare sau flagelare până când unii dintre ei nu mai puteau să meargă sau să stea în picioare. Aceste informații au fost aduse în fața presei de către Amnesty Internațional.

„Avem un caz în care unul dintre activiști a încercat să se spânzure de tavan, iar altul o femeie, ne-a declarat că a fost violată în multiple rânduri” afirmă grupul care luptă pentru drepturile omului. În alte declarații similare , citând surse informate, Human Right Watch susține că interogatorii au torturat cel puțin trei dintre activiștii civici femei reținuți în luna mai a acestui an. Tortura includea aplicarea de șocuri electrice, biciuirea, chiar și sărutarea cu forța.

După interogatoriu, femeile aveau semne fizice de tortură, inclusiv dificultate în a se deplasa, le tremurau mâinile incontrolabil, aveau semne de lovituri pe fețe și pe gât. Guvernul Saudit neagă aceste acuzații. „Arabia Saudită nu torturează pe nimeni, sistemul juridic nu permite, promovează sau încurajează tortura. Toți cei aflați sub anchetă judiciară trebuie supuși interogatoriului de către un procuror iar acest interogatoriu nu are la bază tortura fizică, sexuală sau psihologică” spune un oficial saudit. Arabia Saudită se confruntă din ce în ce mai des cu presiune media venită din exteriorul țării, de când a avut loc uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here