Home International Vază găsită într-o cutie de pantofi în China – vândută pentru 19...

Vază găsită într-o cutie de pantofi în China – vândută pentru 19 milioane de dolari

999
0

O vază rară fabricată tocmai în vremurile dinastiei Qing a fost descoperită într-un pod a unei familii din Franța și a fost vândută la licitație pentru 16.2 milioane de euro, aproximativ 19 milioane de dolari. Este cu siguranță recordul pentru o vază de porțelan vândută în Franța. Vaza se ascundea într-o cutie veche de pantofi. După ce a descoperit-o, proprietarul a dus-o la Sotheby’s Paris pentru a o evalua. Atunci a aflat că este din secolul 18. Vaza a fost evaluată atunci la 700.000 de euro.

Ei bine, surpriză, vaza s-a vândut cu peste 16 milioane de euro. Expertul Sotheby’s Olivier Valmier a spus într-o declarație faptul că în momentul în care a deschis acea cutie de pantofi a fost surprins de calitatea obiectului, o vază din porțelan marca Yangcai Famille-Rose ce purta însemnul reginei Qianlong , care a condus China între anii 1736 și 1795.

„Vaza este foarte rară, de fapt este unică în lume, porțelanurile Famille Rose erau foarte rare în acea perioadă, cele mai multe exemplare sunt expuse acum în National Palace Museum din Taipei” spune Olivier.

În luna aprilie, un bol din porțelan Famille- Rose a fost vândut în Hong Kong pentru suma de 30 de milioane de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here