Home Tehnologie Drona care ajută fermierii să lupte cu bolile și cu seceta

Drona care ajută fermierii să lupte cu bolile și cu seceta

1057
0
Aerobotics

Țările africane cheltuie anual 35 de miliarde de dolari pentru importurile de hrană. Acum, Cape Town are de gând să reducă aceste costuri și investește în mici drone capabile să ajute fermierii să obțină niște recolte mai bogate. În acest moment, 60% din totalul africanilor trăiesc în zone rurale, în comunități în care agricultura este activitate de bază. Banca pentru Dezvoltare din Africa investește 24 de miliarde de dolari în următorii 10 ani pentru a ajuta la această transformare.

Creșterea productivității și înlesnirea accesului la unelte moderne de lucrare a terenului sunt vitale, aici intervine compania Aerobotics. Fondată de James Paterson, această companie speră să rezolve niște probleme grave bazându-se pe inteligență artificială. Paterson a crescut la o plantație de fructe în apropiere de Cape Town, și a ajuns să dețină un master în aeronautică de la MIT. În anul 2014, a început să construiască drone în garajul său alături de co-fondatorul Benji Meltzer.

Care este misiunea lor? Să ofere priveliști aeriene fermierilor cu scopul de a optimiza recoltele și de a reduce costurile. Aerobotics promite clienților randament mai mare cu 10%. Totul se bazează pe folosirea calculatoarelor în interpretarea imaginilor făcute din aer, furnizând la final o anumită predicție asupra sănătății recoltelor. Aceste rezultate sunt prezentate în aplicația companiei numită Aeroview. „Întreg ecosistemul este legat la Aeroview, centralizat, iar de acolo se pot obține detaliile” spune Meltzer. Sunt folosite și imagini din satelit pentru a calcula trenduri pe termen lung în timp ce dronele sunt înălțate în anumite regiuni, puncte în timpul sezonului pentru a obține informații mult mai detaliate. Astfel, se poate face o diagnoză pentru probleme de genul bolilor, dăunătorilor, lipsa apei sau a nutrimentelor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here