Home Tehnologie Ce înseamnă 5G?

Ce înseamnă 5G?

663
0
5G

Mașinile autonome, realitatea virtuală, orașele inteligente, roboți, toate vor fi alimentate de rețelele 5G curând.  5G promite să deschidă noi uși în ceea ce privește medicina, transporturile și comunicarea instant. Nu e de mirare că Administrația Trump se gândește să înființeze un serviciu public 5G. din păcate, în acest moment companiile de internet sunt în urmă rău cu dezvoltarea rețelelor, abia în 2020 vor reuși să le aducă la viață pe primele.

Ce este 5G?

Ca oricare altă viitoare rețea wireless de telecomunicații, 5G va oferi o conexiune telefonică de 10 ori mai rapidă ca 4G. se vor putea transmite clipuri 8K și descărca videoclipuri 3D în doar 30 de secunde, în loc de 4 minute cât este limita în prezent. 5G este însă mai mult decât comunicații pentru smartphone. Senzori, termostate, mașini, roboți, toată tehnologia modernă se va putea conecta la rețeaua 5G. rețeaua 4G din prezent nu face față volumului de date din pricina lățimii de bandă. Pentru mașinile autonome, 5G va însemna comunicații neîntrerupte între vehiculele din jur, data centere și senzorii externi. Din păcate, undele 5G nu pot călători pe distanțe prea mari așa că firmele de telecomunicații vor fi nevoite să instaleze multe celule care să capteze semnalele, utilizatorii vor fi nevoiți să-și pună aceste celule prin case, prin camere, etc.

Previous articleCape Town va rămâne fără apă
Next articleCum trebuie ales un boiler electric?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here