Boilerele electrice sunt foarte des întâlnite în România. Acestea reprezintă una dintre puținele șanse pentru mulți dintre noi de a ne bucura de apă caldă. Deși în țările civilizate centralele termice sunt la ordinea zilei, în România lucrurile se află mereu cuprinse de-o aură a primitivismului. În orașele mici de provincie nu ai cum să montezi centrale termice pentru că nu există gaze trase. Astfel, foarte multă lume depinde de boilere electrice de calitate pentru a face rost de apă caldă.
Să alegi un boiler electric nu e un lucru atât de simplu cum pare și probabil mulți dintre voi vă gândiți la o asemenea achiziție care să vă ofere probabil independență pentru apa caldă, devenită oarecum lux în unele zone ale țării. La Drobeta Turnu Severin de exemplu, nu a existat apă caldă furnizată de Primărie sau de alt agent comercial timp de luni, ani de zile. Oamenii au fost nevoiți să se adapteze și să se descurce singuri, instalând boilere electrice. Evident, nici aici nu a existat rețea de gaze.
Dacă aveți nevoie de un boiler electric de calitate, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le luați în calcul astfel încât să ajungeți exact la produsul de care aveți nevoie.
În primul rând, trebuie să alegeți în funcție de dimensiune. O familie numeroasă va avea nevoie de un boiler de capacitate mai mare, să zicem un 80-100 de litri. O singură persoană se descurcă bine mersi și cu unul care va avea o capacitate de 30-50 de litri. De asemenea, rezistența este un factor important, la fel și clasa energetică. Deși costă mai mult, e indicat să cumpărați un boiler de clasă A+++ pentru că va consuma foarte puțin curent electric.
De fapt, cea mai mare grijă a românilor atunci când vine vorba despre boilerul electric se leagă de consum. Nu în ultimul rând, mai contează și funcțiile smart. Boilerele de ultimă generație au funcții noi și interesante care duc nu doar la economisirea de energie electrică, dar și la economisirea de apă. După cum știm, metrul cub de apă se scumpește pe zi ce trece.