Home International Cape Town va rămâne fără apă

Cape Town va rămâne fără apă

652
0
Cape Town

Noi imagini din satelit scot în evidență cum cel mai mare rezervor de apă din Cape Town se micșorează de la an la an, până când seacă aproape de tot. Seceta, populația în continuă creștere alături de schimbările climatice au condus la această problemă. Oficialii cred că acest rezervor va seca total până pe data de 4 aprilie, 4 milioane de oameni rămânând astfel fără apă.

Imaginile din satelit oferite de planet.com arată barajul Theewaterskloof, cel care ține cel mai mare rezervor de apă din Cape Town. Acest rezervor se află acum la cote alarmante, doar 13% din întreaga capacitate. Barajul este atât de masiv, încât poate reține 480.000 de megalitri de apă sau 126 de miliarde de galoane și asigură 53% din necesarul de apă al regiunii.

Imaginile oferite de sateliții NASA arată impactul celei mai crunte secete din ultimii 100 de ani, care s-a abătut asupra regiunii. Într-un efort de economisire fără precedent, populația din Cape Town va fi restricționată la doar 50 de litri de apă pe zi începând de joi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here