Home International 46 de țări au încălcat sancțiunile impuse Coreei de Nord

46 de țări au încălcat sancțiunile impuse Coreei de Nord

695
0
sancțiunile

Președintele SUA Donald Trump s-a luptat destul de mult pentru a înăspri sancțiunile pentru Coreea de Nord, din pricina programului nuclear la care nu vor să renunțe. Din păcate, zeci de țări nu țin cont de aceste sancțiuni și continuă să colaboreze cu Coreea de Nord. În total, 49 de țări au violat sancțiunile ONU impuse pentru Coreea de Nord, 13 dintre acestea inclusiv Angola, Cubam Mozambic, Tanzania, Iran, Sri Lanka, Myanmar și Siria au colaborat pe parte de armament.

„În unele cazuri, aceste regimuri care sunt cele mai nedemocratice din lume, au primit instruire militară de la Coreea de Nord, alte țări au primit sau au exportat armament către această țară.”

Doar 5 dintre aceste 49 de țări au respectat regulile impuse în ceea ce privește importul și exportul de minerale. 20 de țări au ajutat expedierea de produse din și către Coreea de Nord schimbând înregistrarea vapoarelor pentru a se pierde urma. Totuși, există și țări potrivit acestui raport care au încetat complet colaborarea cu Coreea de Nord, țări precum India și Singapore.

Experții sunt sceptici în ceea ce privește eficiența acestor sancțiuni, nu cred că vor reuși să oprească programul nuclear al Coreei de Nord din moment ce multe țări nu le respectă. Singurele plusuri ale acestei presiuni internaționale sunt expulzarea oficialilor nord coreeni din țări precum Uganda, în care Coreea de Nord a fost o prezență militară de necontenit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here