Home International Incendiul din sudul Californiei dă mari bătăi de cap pompierilor

Incendiul din sudul Californiei dă mari bătăi de cap pompierilor

679
0

În fiecare zi, pompierii din Los Angeles primesc un index care indică nivelul pericolului de incendiu. Dacă acest index depășește 165, discutăm despre incendii extreme. Joi, indexul a ajuns la 296, cel mai mare din istorie potrivit șefului pompierilor din Los Angeles, Ralph Terrazas.

Rezidenții din sudul Californiei au fost atenționați de către oficiali asupra faptului că o serie de incendii alimentate de vânturile Santa Ana vor avea loc în următoarele 24 de ore.

„Ne așteaptă o noapte foarte grea și vom avea de furcă și joi. Există informații că vor fi cuprinse de flăcări zone vaste”, spune Tim Chavez, analist pentru CalFire.

Peste 100.000 de acri au ars în sudul Californiei până în acest moment, pompierii primind totuși vești bune de la meteorologi. Vânturile au încetat să mai bată. Din păcate, veștile bune nu țin mult pentru că s-au anunțat deja alte vânturi sporadice care vor ajunge până la 100 km/h. Codul roșu de incendiu a fost deja anunțat de sâmbătă și nu a fost ridicat nici astăzi.

46.000 de oameni au fost evacuați până în acest moment, potrivit oficialilor. Focul s-a întins destul de mult și în zona Skirball, de la muzeul Skirball până la muzeul Getty, unde pompierii au început să mute deja operele de artă. De asemenea autostrăzile au fost închise în zona Bel-Air – Interstate 405.  În zonele în care nu se impune evacuare oficialii au recomandat măști de protecție pentru respirație. Nu în ultimul rând, 260 de școli au fost închise până vineri. Pentru a face față incendiului, 300 de pompe vin din alte state pentru a da o mână de ajutor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here