Home International „Clădirea din țevi” din cartierul istoric din Shanghai

„Clădirea din țevi” din cartierul istoric din Shanghai

715
0

Districtul istoric Bund din Shanghai se laudă cu o nouă clădire, un nou teatru ce are în componență niște tuburi de bambus uriașe, culoarea bronzului, care se rotesc încet. Lângă această clădire, doi zgârietori privesc de la înălțime orașul, atât zona colonială cât și districtul financiar.

Aceste noi structuri fac parte din Bund Finance Center și reprezintă o colaborare de 1.3 milioane de metri pătrați între giganții arhitecturali britanici Heatherwick Studio și Foster + Partners.  Deocamdată, acest teatru colorat arămiu atrage turiști ca nicio altă clădire din zonă.

Cunoscută drept Fosun Foundation, această clădire impresionează. Trei straturi de țevi care se mișcă lent cu ajutorul motoarelor electrice fac un fel de paradă. Când te apropii de parterul clădirii, nu e clar pe unde se intră. Terasa exterioară pare să se unească cu podeaua din piatră dinăuntru.

Dar după ce găsești calea de intrare, ajungi într-un spațiu destul de deschis  cu o recepție, un atrium și o cafenea. La etaj, sunt teatrele chinezești. Bund Finance Centre conține în total 8 clădiri și este cel mai nou „vecin din cartier”. Thomas Heatherwick, cel care s-a ocupat de aceste clădiri din punct de vedere arhitectural, lucrează în China din 2010, când a ieșit în evidență cu „Seed Cathedral”, pavilionul din vârf al Shanghai World Expo.

Previous articleCabluri pentru aplicații tip pod rulant   
Next article3 portavioane se pregătesc de instrucție în timp ce Donald Trump aterizează la Seoul
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here