Home International 3 portavioane se pregătesc de instrucție în timp ce Donald Trump aterizează...

3 portavioane se pregătesc de instrucție în timp ce Donald Trump aterizează la Seoul

768
0
Donald Trump

Președintele SUA, Donald Trump, a ajuns marți la Seoul dar nu oricum, ci cu mare pompă în Pacific. În următoarele zile, trei portavioane acompaniate de distrugătoare și submarine vor simula o luptă în apele din regiune, potrivit US Navy. Mai mult ca sigur este o demonstrație de forță destinată strict Coreei de Nord care de câteva luni bune nu face altceva decât să provoace pe toată lumea.

La acest exercițiu, la care SUA participă USS Nimitz, USS Ronald Reagan și USS Theodore Roosevelt, se alătură și Australia și Coreea de Sud. Intenția este aceea de a simula interceptarea unui cargo de materiale nucleare destinat Coreei de Nord. Guvernul Nord Coreean însă, spune că această demonstrație nu va face altceva decât să pornească un al doilea război coreean.

„Nimeni nu știe când și cum maniacul de război Donald Trump va aprinde fitilul dinamitei în regiune” spun oficialii de la Pyongyang despre prezența armatei SUA în apele vecine Coreei de Nord.

În timpul conferinței de presă de luni de la Tokyo, Trumps spune că Primul Ministru al Japoniei, Shinzo Abe ar fi capabil să pună capac rachetelor Coreei de Nord dacă ar cumpăra echipament militar din Statele Unite. Trump și Abe spun că sunt de acord în totalitate în ceea ce privește modul de abordare a Coreei de Nord, că s-au dus demult vremurile în care diplomația putea să folosească la ceva. Din Japonia, Trump s-a dus în Coreea de Sud ca să întâlnească pe Președintele Moon Jae-in la Casa Albastră  și să inspecteze armata sud coreeană. În acest moment zeci de mii de soldați americani sunt staționați în Coreea de Sud, unul dintre cei mai de seamă aliați ai SUA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here