Home International Fotografii ciudate din Asia – curajosul Matt Hulse

Fotografii ciudate din Asia – curajosul Matt Hulse

821
0
Matt Hulse

E destul de riscant să faci poze zilnic în țări precum Coreea de Nord, poți fi acuzat foarte ușor de spionaj. Ei bine, pentru producătorul de film englez Matt Hulse, acest lucru nu este o problemă, mai ales că folosește un telefon mobil cu obiectiv detașabil și… cam atât. Făcute dintr-o cameră de hotel în timpul unei excursii la Pyongyang, ciudatele sale imagini care surprind cetățenii nord coreeni au primit Felix Schoeller Photo Award, concurs la care s-au înscris peste 2000 de fotografi.

Dar Hulse, care locuiește la Beijing și călătorește destul de des în Coreea de Nord sub formă de ghid turistic, spune că nu a încălcat nicio lege atunci când a făcut aceste fotografii, în ciuda restricțiilor despre care știm cu toții că există. „Nimic nu te poate împiedica să faci poze de la fereastra hotelului. Și dacă m-au văzut probabil s-au gândit că fac poze frumosului oraș” declară Hulse. Ca să aducă senzație de lunetă pozelor sale, fotograful a folosit un dispozitiv care a costat doar 10 dolari.

Colecția „Sniper” include mai multe fotografii de acest gen și din Beijing, Hong Kong sau Coreea de Nord. Și acelea surprind oameni care nu sunt conștienți de faptul că sunt fotografiați. Totuși, pozele făcute în Coreea de Nord au o altă aură, fiind vorba despre o societate foarte secretă…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here