Home International Primul restaurant subacvatic din Europa se va deschide în Norvegia

Primul restaurant subacvatic din Europa se va deschide în Norvegia

1078
0
restaurant subacvatic

Europa va avea primul său restaurant subacvatic, potrivit proiectului îndrăzneț venit din partea unui arhitect norvegian. Planul include o structură de beton cu o fereastră panoramică de 12 metri ce va face parte din mediul marin. Construcția va fi finalizată undeva prin 2019 iar lucrările vor începe în luna februarie anul viitor în cel mai sudic punct a coastei norvegiene.

Proiectul a fost conceput de firma de arhitectură norvegiană Snøhetta cunoscută pentru lucrări de renume precum Opera și Baletul Național din Norvegia, Biblioteca Alexandrina din Egipt. Numit „Under”, restaurantul va sta pe fundul mării la 5 metri sub suprafață și va suporta cele mai variabile condiții. „Unul din beneficiile ale acestei construcții este modul în care leagă natura și terenul, și poți veni în siguranță de la suprafață prin intermediul unui tunel ca să te bucuri de natura aflată pe fundul mării” spune Rune Grasdal, arhitectul principal al acestei lucrări.

Vizitatorii trebuie să se aștepte la un restaurant cu o capacitate de 100 de locuri. Sub intrare, va exista un vestiar  iar după vestiar un bar pentru șampanie pentru a marca tranziția dintre pământ și ocean. Mai jos, va fi sala meselor. Grasdal, cel care a legat clădirea de un periscop, a spus că e important ca oamenii să se simtă în siguranță acolo, nu claustrofobi. Considerații legate de mediu au fost de asemenea luate în calcul. Restaurantul are o carcasă din ciment iar viața marină va fi oarecum invitată să se sălășluiască pe acești pereți. În afară de restaurant, clădirea va mai fi folosită drept bază pentru cercetări marine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here