Home International Vă puteți pune un Guru la congelator

Vă puteți pune un Guru la congelator

629
0
Guru

Discipolii lui spun că se află într-o stare avansată de meditație, însă ceilalți oameni spun că e decedat. Acum, un tribunal din India a luat decizia ca discipolii decedatului spiritual Ashutosh Maharaj să poată păstra trupul său într-un congelator comercial, pe o perioadă nedeterminată.

Fondatorul Divya Jyoti Jagriti Sansthan (Misiunea de Conștientizare a Luminii Divine), Maharaj a fost declarat decedat de autorități în Ianuarie 2014. Discipolii lui însă din nordul Indiei spun că acesta se află într-o stare avansată de samadhi – cea mai înaltă stare de meditație – și se va întoarce la viață după ce își îndeplinește misiunea spirituală. Un proces în instanță a fost pornit pentru arderea trupului. Dalip Kumar Jha, cel care pretinde a fi fiul lui Maharaj, a cerut în instanță dreptul de a duce la crematoriu trupul  potrivit tradiției și ritualurilor clasice Hindu. Marți însă, tribunalul din Punjab alături de Înalta Curte Haryana a respins petiția lui. Curtea a citat libertatea religiei și lipsa legilor în ceea ce privește incinerarea, permițând astfel discipolilor să-și păstreze Guru în continuare la congelator.

Maharaj se născuse într-un stat din Bihar și a părăsit familia pentru a deveni un predicator religios. Și-a fondat secta în 1983 pentru a promova conștiința de sine și pacea globală într-o perioadă în care existau multe conflicte armate. Maharaj este un personaj controversat în Punjab, nu puține au fost dățile când a fost amenințat cu moartea de grupurile Sikh din regiune. Secta lui are peste 5000 de voluntari și pune la cale peste 40.000 de evenimente în întreaga lume.

Previous articleDe ce aeroportul din Oslo este cel mai „verde” din lume?
Next articleUnul dintre cei mai mari ghețari din lume se va desprinde de Antarctica
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here