Home International Vă puteți pune un Guru la congelator

Vă puteți pune un Guru la congelator

738
0
Guru

Discipolii lui spun că se află într-o stare avansată de meditație, însă ceilalți oameni spun că e decedat. Acum, un tribunal din India a luat decizia ca discipolii decedatului spiritual Ashutosh Maharaj să poată păstra trupul său într-un congelator comercial, pe o perioadă nedeterminată.

Fondatorul Divya Jyoti Jagriti Sansthan (Misiunea de Conștientizare a Luminii Divine), Maharaj a fost declarat decedat de autorități în Ianuarie 2014. Discipolii lui însă din nordul Indiei spun că acesta se află într-o stare avansată de samadhi – cea mai înaltă stare de meditație – și se va întoarce la viață după ce își îndeplinește misiunea spirituală. Un proces în instanță a fost pornit pentru arderea trupului. Dalip Kumar Jha, cel care pretinde a fi fiul lui Maharaj, a cerut în instanță dreptul de a duce la crematoriu trupul  potrivit tradiției și ritualurilor clasice Hindu. Marți însă, tribunalul din Punjab alături de Înalta Curte Haryana a respins petiția lui. Curtea a citat libertatea religiei și lipsa legilor în ceea ce privește incinerarea, permițând astfel discipolilor să-și păstreze Guru în continuare la congelator.

Maharaj se născuse într-un stat din Bihar și a părăsit familia pentru a deveni un predicator religios. Și-a fondat secta în 1983 pentru a promova conștiința de sine și pacea globală într-o perioadă în care existau multe conflicte armate. Maharaj este un personaj controversat în Punjab, nu puține au fost dățile când a fost amenințat cu moartea de grupurile Sikh din regiune. Secta lui are peste 5000 de voluntari și pune la cale peste 40.000 de evenimente în întreaga lume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here