Home International Cum arată schimbările climatice în fotografii?

Cum arată schimbările climatice în fotografii?

763
0
schimbările climatice

Donald Trump spunea cândva că toată chestia asta cu schimbările climatice e o păcăleală, că el nu crede în încălzirea globală și alte povești de genul. Ei bine, imaginile de mai jos îl contrazic vehement. Am strâns la olaltă câteva fotografii care scot în evidență problema schimbărilor climatice.

Cum arată schimbările climatice în fotografii?

Florida – o stradă inundată în Miami Beach, septembrie 2015. Cauza au fost valurile mari și ridicarea nivelului oceanului din pricina schimbărilor climatice.

Virginia – apa mării ajunge în fața unei case din Tangier, Virginia, SUA în mai 2017. Insula Tangier se luptă cu inundațiile și cu eroziunea de ani de zile.

Austria – aici avem ghețarul Pasterze, cel mai mare din această țară. Acesta își micșorează volumul foarte rapid și din cauza încălzirii globale până în 2100 va ajunge la 11% volum din cât este acum.

Groenlanda – un avion NASA plin cu cercetători survolează Golful Baffin din Groenlanda. Aceștia spun că zona Arctică este cea mai lovită de încălzirea globală.

Elveția – un băț înfipt în gheață anul trecut este expus pe ghețarul Aletsch, care se topește într-un ritm amețitor: 10-13 metri pe an în apropiere de Bettmeralp, Elveția.

Louisiana – în Delta râului Mississippi, copacii s-au uscat. Care este cauza? Se pare că nivelul tot mai ridicat al apei sărate din mări și oceane.

California – o stradă complet inundată în Sun Valley în februarie 2017. Furtuni puternice au măturat California dintr-o dată, după ani de zile de secetă.

Africa de Sud – cadavrul unei vaci zace în râul Black Umfolozi, secat de efectele catastrofice ale secetei din Nongoma, la nord vest de Durban, noiembrie 2015. Africa de Sud este cea de-a 30-a țară din lume afectată de secetă iar schimbările climatice au afectat-o și mai mult.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here