Home International Caroline Kennedy despre JFK: îmi e dor de el în fiecare zi

Caroline Kennedy despre JFK: îmi e dor de el în fiecare zi

819
0
Kennedy

Dacă ar fi trăit, John F. Kennedy ar fi împlinit 100 de ani pe 29 mai. Pentru a comemora ziua sa de naștere, fiica lui Kennedy și nepoții au filmat un clip pentru a-l onora pe fostul Președinte al Statelor Unite. Caroline Kennedy este singurul copil al lui JFK și a lucrat de asemenea în diplomație, ca ambasador SUA în Japonia. „Este o persoană emblematică pentru istoria SUA. 100 de ani e o perioadă lungă de timp dar valorile aduse de el în prim plan trăiesc și astăzi” spune Caroline.

În clip, ea ne povestește despre momentele în care se ascundea în spatele biroului oval de la Casa Albă și naviga cu barca alături de tatăl său. „Îmi e dor de el în fiecare zi. Nu mi-a fost foarte greu să cresc fără el doar din cauza oamenilor care l-au ținut în inimile lor până astăzi” continuă Caroline.

„Majoritatea problemelor care astăzi țin primele pagini ale ziarelor au rădăcini adânc înfipte în anii 1960. Studiul istoriei nu ține strict de trecut. Este vorba și despre tipul de lume pe care vrem să o creăm. Mă uitam la un discurs de-al său pe care l-a ținut chiar înainte să devină președinte. El spunea așa: Istoria ne va judeca în funcție de patru calități (curaj, integritate, dedicație, judecată). Cred că așa ar fi judecat el politica și în ziua de azi și cred că fiecare persoană ar trebui să gândească așa” spune Caroline Kennedy pentru CNN.

În clip, Kennedy i-a adăugat și pe copiii ei în ideea că va putea să transmită mai simplu și mai clar mesajul. „Cred că ei sunt cei mai potriviți pentru a transmite mesajul în secolul 21” spune Caroline.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here