Home International După ultima testare de rachetă nucleară, Putin spune că nu trebuie intimidată...

După ultima testare de rachetă nucleară, Putin spune că nu trebuie intimidată Coreea de Nord

818
0
Coreea de Nord

Președintele rus Vladimir Putin a condamnat testarea rachetei nucleare de către Coreea de Nord, testare pe care a numit-o periculoasă dar a avertizat în legătură cu această țară, spunând că nu trebuie nicidecum intimidată. Vorbind în China, Putin a cerut o soluție pentru pace în ceea ce privește tensiunile din peninsula Coreeană.

„Aș vrea să confirm faptul că suntem total împotriva expansiunii tehnologiei nucleare pe glob, inclusiv în peninsula Coreea. Suntem împotriva testelor nucleare și le considerăm contraproductive și periculoase” spune Vladimir Putin. Cu toate acestea, Putin a făcut niște comentarii destul de agresive la adresa SUA și a spus că „Intimidarea Coreei de Nord este de neacceptat”.

„Vom conduce teste ICBM oricând  și oriunde în concordanță cu deciziile luate de conducere” spune ambasadorul Coreei de Nord în China, Ji Jae Ryong în timpul unei conferințe de prese ținută luni în ambasada de la Beijing.

Coreea de Nord a testat duminică o rachetă Hwasong-12, care a atins o altitudine maximă de 2111.5 kilometri  și a zburat în total 787 kilometri. Analiștii estimează că acea rachetă  are o rază de acțiune de 4500 kilometri și cp ar putea să pună în pericol teritoriul american Guam, o mică insulă din Pacific unde se află baza aeriană Andersen, bază prin care US Air Force rotește sistematic cele mai mari bombardiere din portofoliu, B-1, B-2 și B52.

Putin a făcut aceste comentarii pe marginea summit-ului One Belt One Road de la Beijing, summit în cadrul căruia s-a întâlnit cu 29 de șefi de state, coordonați de președintele Chinei Xi Jinping. Putin a cerut ca toate părțile implicate în conflicte să găsească soluții pașnice pentru probleme.Coreea de Nord

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here