Home Economic Ford se pregătește de noi concedieri masive

Ford se pregătește de noi concedieri masive

852
0
Ford

Ford Motors are de gând să taie aproximativ 10% din totalul locurilor de muncă la nivel global, adică undeva la 20.000 de posturi. Această reducere de personal este pusă în seama eficientizării costurilor de producție după ce luna trecută compania a anunțat că va trebui să facă o economie totală de 3 miliarde de dolari. Este nevoie de investiții în tehnologie de producție pentru autovehicule electrice și autonome, investiții care vor scădea semnificativ profiturile companiei.

De la începutul anului până acum, acțiunile la bursă ale Ford au scăzut cu 10% iar acționarii sunt destul de nemulțumiți. Una dintre cele mai mari probleme ale companiei în acest moment este legislația adoptată de Administrația Trump, legislație care favorizează producătorii ce folosesc mână de lucru americană și defavorizează foarte mult importurile. În acest moment, cele mai multe uzine ale Ford se află în Mexic, uzine care vor trebui evident mutate înapoi în SUA în cel mai scurt timp.

Donald Trump a salutat decizia Ford din ianuarie de a renunța la a mai investi 700 de milioane de dolari într-o nouă fabrică în Mexic și de a construi o asemenea facilitate în Statele Unite, în Michigan. Aceasta este doar una dintre fabricile în care se vor produce automobile electrice și autonome. Rămâne de văzut ce decizie va lua Ford în lunile următoare pentru că înainte ca Trump să devină Președinte, avea de gând să mute întreaga producție de autoturisme de mici dimensiuni în Mexic.

Previous articleDupă ultima testare de rachetă nucleară, Putin spune că nu trebuie intimidată Coreea de Nord
Next article5 tipuri de femei pentru care videochatul ar fi jobul ideal
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here