Home International Feribotul Sewol a fost scos la suprafață după 3 ani de la...

Feribotul Sewol a fost scos la suprafață după 3 ani de la celebrul naufragiu

901
0
Feribotul Sewol

După trei ani de la naufragiul horror al feribotului care le-au dus pe lumea cealaltă copiii, astăzi, părinți îndoliați au privit pe coasta Coreei de Sud cum vasul s-a întors la suprafață.

„Îmi pare rău de copilul meu, mă gândesc numai cât de mult a suferit iar eu nu am fost acolo să-l pot ajuta” spune Lim Young-jae, care și-a pierdut fiul în dezastrul feribotului Sewol.

Feribotul Sewol s-a scufundat pe 16 aprilie 2014 ucigând 304 persoane, majoritatea adolescenți plecați într-o excursie cu școala. 9 cadavre încă sunt lipsă iar părinții speră să le recupereze acum, când vasul a fost scos la suprafață.

„Este pentru prima dată după acești 3 ani când văd feribotul cu ochii mei și e greu de înțeles de ce nu am putut să-l scoatem la suprafață mai devreme. Prioritatea este să aducem la suprafață cele 9 trupuri neînsuflețite și să aducem nava în condiții bune astfel încât să putem investiga cu atenție cauza pentru care s-a scufundat.” Spune Jang Dong-won.

Inginerii au muncit non stop pentru a aduce la suprafață vasul lung de 140 de metri. Acesta a fost scos complet marți dimineața. A durat foarte mult pentru că inginerii s-au asigurat că nu se rupe absolut nimic. Lee Chul-jo, șeful echipei de recuperare a vasului  Sewol, a spus că 450 de persoane au lucrat la această operațiune, inclusiv 50 de scafandrii.

Aceștia încearcă să stabilizeze și să securizeze nava astfel încât să poată fi ridicată 13 metri deasupra nivelului mării și așezată pe o barjă cu care să fie dusă la investigații în oraș. Lee a spus că Sewol va ajunge în portul Shin din apropierea orașului Mokpo în jurul lui 4 aprilie, în funcție de condițiile meteo. Pentru multe familii care și-au pierdut aici copiii, răspunsul ce urmează să-l afle este crucial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here