Home International Sclavi ținuți captivi într-un hotel din Scoția

Sclavi ținuți captivi într-un hotel din Scoția

781
0
hotel din Scoția

Munții Appin din vestul Scoției sunt o atracție de milioane pentru amatorii de aer curat. Mii de turiști vin anual aici și mulți dintre ei s-au cazat la hotelul cu 37 de dormitoare Stewart Hotel. Ei bine astăzi, acest hotel a devenit o ruină  iar fostul proprietar este acum la închisoare, unde ispășește o pedeapsă de 3 ani cu executare pentru trafic de persoane. Este vorba despre niște imigranți veniți din Bangladesh, printre care și Abdul Azad, un bucătar ce a muncit ani de zile în propriul restaurant din Dhaka și care a fost atras de ofertele de serviciu citite într-un ziar pentru acest hotel din Scoția.

Oferta suna cam așa: salariu anual de 22500 dolari, mâncare și cazare gratuită în incinta hotelului. În 2009, Azad sosește în Marea Britanie singur, lăsându-și acasă soția și copilul. Ei bine, cum a ajuns la hotel a observat că munca ce trebuia întreprinsă era diferită de cea existenta în anunțul din ziar. Pe lângă gătit, Azad trebuia să facă curat în camere, să lucreze în grădină, să dea zăpada și multe altele.

În plus, ca o condiție pentru acest job, Arefin, proprietarul hotelului de atunci, i-a cerut 6200 de dolari pentru viză, plus alte sume de bani pe care le-a cerut ulterior, conform actelor din instanță. Ca să plătească aceste taxe, Azad spune că a fost nevoit să vândă bijuteriile nevestei și o  bucată de pământ deținută de tatăl său. Cât despre salariu, Azad spune că a fost plătit cu 125 de dolari pe săptămână. După ce a constatat că a fost tras în piept, a ajuns la concluzia că nu poate nici să plece. Documentele lui erau  la Arefin, care-l amenința cu arestul poliției. În Scoția, dacă nu ai viză, ajungi la pușcărie ca în orice altă țară din lume bazată pe asemenea legi probabil. Arefin bineînțeles că nu-i făcuse nici un act așa că acum, Azad și ceilalți se aflau ilegal pe teritoriul Scoției.

După un an de sclavie, Azad alături de alte trei victime au găsit ajutor în organizația caritabilă Lochaber Hop, organizație care i-a pus în legătură cu un ONG pentru drepturile imigranților numit Migrant Help. Aici a intervenit și poliția pe fir care l-a trimis pe Arefin la închisoare vreo 3 ani de zile iar pe Azefin înapoi la familia lui din Bangladesh. Dar oare câți au avut bafta lui Azad?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here