Home International Un indiciu mic a dus la prinderea unui pedofil

Un indiciu mic a dus la prinderea unui pedofil

609
0
pedofil

Într-o baie, pedofilul a pus copilul la pozat pe un raft al dulapului dar a omis faptul că în fundal, există niște medicamente pe eticheta cărora scrie numele său. În momentul în care această fotografie a ajuns pe internet, poliția a intrat pe fir. Nu a fost simplă identificarea numelui de pe etichetă pentru că imaginea devenea pixelată în momentul zoom-ului, însă într-un mic laborator de investigare a criminalității online, Jim Cole, agent special și supervizor pentru Identificarea Victimelor din cadrul Homeland Security Investigations Cyber Crimes Center, a avut ocazia să folosească tehnologie de ultimă oră pentru a afla aceste detalii.

„Am folosit o tehnologie care nu există încă pe piață și am reușit să privim cu mare detaliu sticla de medicamente  și să eliminăm efectul de pixelare” spune Cole.

Astfel, au putut vedea numele celui care a făcut fotografia, un oarecare „Stephen”, primele două litere ale numelui de familie  și primele trei cifre ale seriei rețetei prin intermediul căreia au fost atribuite aceste medicamente lui Stephen. Ei bine, după un pic de investigații, s-a ajuns la concluzia că numele pedofilului este Stephen Keating.

Și asta nu e totul, degetele pedofilului din fotografie au fost de asemenea de mare ajutor pentru că au putut fi luate amprente chiar din poze, lucru extraordinar pentru ideea de investigație modernă.

„A fost pentru prima dată  când am putut să facem acest lucru” spune Cole.

Aceste dovezi au fost suficiente pentru a trimite în judecată pe Stephen Keating. Acesta a primit o pedeapsă cu executare de 110 ani de închisoare. Pedeapsa a fost atât de mare pentru că la finalul anchetei, s-a constatat că acesta pedofil avusese 14 victime în total.

Previous articleSclavi ținuți captivi într-un hotel din Scoția
Next articleCauți verigheta perfectă? Iată cum o poți identifica și de unde o poți cumpăra
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here