Home WarPress Armata irakiană preia controlul asupra aeroportului din Mosul

Armata irakiană preia controlul asupra aeroportului din Mosul

918
0
Mosul

Forțele militare irakiene au recâștigat controlul asupra aeroportului din Mosul, ca parte a unei operațiuni de amploare ce are să elibereze orașul de militanți ISIS. Aeroportul a fost distrus în mare parte de gruparea teroristă dar acum se află sub controlul poliției federale din Irak.

Brett McGruk, cel desemnat de SUA pentru coaliția anti-ISIS, a felicitat Irak-ul pentru victorie

„Felicitări irakienilor pentru faptul că au reușit să ducă la bun sfârșit manevrele tactice în urma cărora au securizat aeroportul din Mosul și l-au eliberat de teroriștii ISIS” spune Brett.

Generalul englez Rupert Jones, comandantul operațiunii Inherent Resolve, a oferit o perspectivă mai clară asupra misiunii în urma căreia a fost preluat controlul asupra aeroportului.

„A fost o zi excelentă. Irakienii sunt în aeroport și clădirea pare foarte bine securizată. Trebuie să avem puțină răbdare, însă, pentru că doar armata irakiană poate să afirme cu siguranță dacă acest obiectiv a fost într-adevăr securizat pe termen mediu și lung” spune Rupert.

Duminică, armata irakiană a pornit o nouă ofensivă pentru a câștiga partea de vest a orașului după ce a reușit să elibereze partea de est luna trecută, în ianuarie.

Ultimele vești în ceea ce privește operațiunea de eliberare a orașului Mosul

  • Avioanele de război au bombardat poziții ISIS în orașele Qaim și Hawija, alături de cartierul Mansour din Irak, ucigând cel puțin 85 de militanți.
  • Forțele militare irakiene au înfruntat mașini capcană și dispozitive explozibile improvizate.
  • Forțe specializate în contraterorism au dat buzna la baza militară al-Ghazlani aflată în partea de vest a aeroportului din Mosul
  • Cele mai intense lupte din oraș s-au dat pentru centrala electrică principală
  • Rezidenții din Mosul spun că ISIS le caută prin case telefoane mobile
  • Rezidenții din estul orașului, eliberat, trimit scrisori către cei aflați în vest prin care îi încurajează să reziste…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here