Home WarPress Armata irakiană preia controlul asupra aeroportului din Mosul

Armata irakiană preia controlul asupra aeroportului din Mosul

830
0
Mosul

Forțele militare irakiene au recâștigat controlul asupra aeroportului din Mosul, ca parte a unei operațiuni de amploare ce are să elibereze orașul de militanți ISIS. Aeroportul a fost distrus în mare parte de gruparea teroristă dar acum se află sub controlul poliției federale din Irak.

Brett McGruk, cel desemnat de SUA pentru coaliția anti-ISIS, a felicitat Irak-ul pentru victorie

„Felicitări irakienilor pentru faptul că au reușit să ducă la bun sfârșit manevrele tactice în urma cărora au securizat aeroportul din Mosul și l-au eliberat de teroriștii ISIS” spune Brett.

Generalul englez Rupert Jones, comandantul operațiunii Inherent Resolve, a oferit o perspectivă mai clară asupra misiunii în urma căreia a fost preluat controlul asupra aeroportului.

„A fost o zi excelentă. Irakienii sunt în aeroport și clădirea pare foarte bine securizată. Trebuie să avem puțină răbdare, însă, pentru că doar armata irakiană poate să afirme cu siguranță dacă acest obiectiv a fost într-adevăr securizat pe termen mediu și lung” spune Rupert.

Duminică, armata irakiană a pornit o nouă ofensivă pentru a câștiga partea de vest a orașului după ce a reușit să elibereze partea de est luna trecută, în ianuarie.

Ultimele vești în ceea ce privește operațiunea de eliberare a orașului Mosul

  • Avioanele de război au bombardat poziții ISIS în orașele Qaim și Hawija, alături de cartierul Mansour din Irak, ucigând cel puțin 85 de militanți.
  • Forțele militare irakiene au înfruntat mașini capcană și dispozitive explozibile improvizate.
  • Forțe specializate în contraterorism au dat buzna la baza militară al-Ghazlani aflată în partea de vest a aeroportului din Mosul
  • Cele mai intense lupte din oraș s-au dat pentru centrala electrică principală
  • Rezidenții din Mosul spun că ISIS le caută prin case telefoane mobile
  • Rezidenții din estul orașului, eliberat, trimit scrisori către cei aflați în vest prin care îi încurajează să reziste…
Previous articleCe trebuie sa ai in vedere atunci cand calatoresti?
Next articleLa Miss Australia și-a făcut apariția prima concurentă în căruciorul cu rotile
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here