Home International Cel mai înalt templu din lume va fi un zgârie-nor din India

Cel mai înalt templu din lume va fi un zgârie-nor din India

674
0
Cel mai înalt templu

Se lucrează de zor la ridicarea celui mai înalt templu hindus din lume, un zgârie-nor de 213 metri. Vrindavan Chandrodaya Mandir din Uttar Pradeshva fi mai înalt decât catedrala Sf. Petru din Vatican în momentul în care lucrările de construcție vor fi gata. Cei de la InGenious Studio alături de consultantul Thornton Tomasett au proiectat un templu-centru-cultural care include chiar și un parc de distracții pentru International Society for Krishna Consciousness.

Clădirea este una rezistentă la cutremure și va avea în total 70 de etaje iar printre cele mai interesante atracții din parcul tematic vor fi spectacolele cu laser, cele de sunet și efecte speciale, să nu uităm de Vraja Mandal parikrama, potrivit Narasimha Das, director de proiect pentru acest templu. Un ascensor de tip capsulă se va înălța de la bază până în vârf, oferind posibilitatea unor priveliști extraordinare.

Dedicat zeității hinduse Sri Krishna – care, potrivit scripturii a crescut în Vrindavan – templul va fi înconjurat de aproximativ 30 de acri de pădure, plantată special pentru a recrea cele douăsprezece păduri din Braj. În acest moment, există doar fundația săpată, la 54 de metri adâncime. Clădirea se va sprijini pe 511 piloni a căror construcție va fi finalizată la finalul lunii martie.

Previous articleInspecția Tehnică Periodică – doar cu șpagă?
Next articleClădiri istorice care-ți pot sta în palmă – despre arta lui Matthew Simmonds
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here